tiistai 14. tammikuuta 2014

Näyttelytreeniä





Marlon oli tänään ekassa näyttelyssään Helsingin Kaapelitehtaan pentunäyttelyssä. Aivan aluksi poikaa hieman jänskätti outo tilanne, mutta hyvin äkkiä hokasi, että siellähän oli PALJON kivoja tyttöjä, joita hän lähestyi hyvin "stallion-maiseen" tyyliinsä (eli selkään vaan ;)) Tytöt eivät hänen yrityksiään suinkaan panneet pahakseen, lunki ja hyväkäytöksinen nuorimies kun on  Hurmuri

Esiintyminen oli nyt sellaista malttamatonta pennun venkulointia, jota ei helpottanut ne lukuisat kymmenet namit siellä matolla. Pöydältä Marlon halusi heti pois, mutta tuomari sai hyvin katsottua hampaat ja Marlon käyttäytyi kuitenkin hyvin kiltisti. Pöydällä seisominen tuotti Marlonille vaikeuksia...eli se aloillaan pysyminen. Seisottaminenkaan ei mennyt ihan nappiin, kun ympärillä tapahtui niin paljon kaikenlaista jännää. Tuomari katsoi kuitenkin liikkumisen hyvin tarkkaan, ja kävelytti pentuja kehässä niin monta kertaa kuin oli tarvis. Marlon sai kehuja liikkeistään, vaikka omasta mielestäni olikin yhtä venkulointia 

Tuomarina tänään oli Matti Luoso, ja Marlonin arvostelu oli jotakuinkin tällainen:

"Hyväntyyppinen, vahvarakenteinen, hyväkuntoinen urospentu. Hyvä pään malli. Oikea purenta. Kulmahampaiden asentoa tulee seurata. Hyväasentoiset korvat. Hyvä kaula. Hyvä luusto & käpälät. Ikäisekseen hyvin kehittynyt kaunis eturinta & runko. Sopivat kulmaukset. Liikkuu hyvällä, pitkällä tehokkaalla askeleella. Rungon pilkutus häiritsee. Tarvitsee kehäkokemusta. Käyttäytyy muuten oikein hyvin."

Pentuluokka (5kk-7kk)  PEN1

Kaverini Anita Liukas otti puhelimeni kameralla muutaman kuvan Marlonista muistoksi, mutta kuvien laatu ei ole kovin hyvä....Marlonilla kun oli muuta mielessä kuin paikoillaan pönöttäminen. Yritin niitä hieman korjailla Photoshopilla :)

Hyvää kokemusta tuli, sitähän ei saa ellei vain lähde paikanpäälle. Arvostelusta voin päätellä sen, minkä jo tiesinkin; Marlonilla on kaikki tärkeimmät palaset erinomaisesti paikoillaan - hyvä ja hyvin kehittynyt eturinta ja runko, hyväasentoiset korvat, kaunis pää, oikea purenta, hyvä käytös ja ennen kaikkea ne liikkeet, ne liikkeet - liikkuu erittäin hyvällä pitkällä tehokkaalla askeleella.

Ja pilkutus eli ticking on rotumääritelmässä sallittua eikä siis ole mikään virhe!




Marlon ei millään olisi oikein malttanut pysyä paikoillaan. Ja kohta tuo istuikin ja tuijotti minua anovasti: "Mami, ei mua enää huvita yhtään seisoo paikoillani...eiks me voitais mennä taas moikkaamaan noita kivoja westie-tyttöjä?



Laitetaanpa tähän vielä kuvia tältä päivältä. Meillä oli kotona ilmanvaihtoventtiilien asennus, ja meidän piti lähteä evakkoon työhuoneelle. Rattoisastihan se aika kului kivalla työhuoneella...kyllä tämä työnteko on sitten raskasta!!! ;)






Ja loppukevennykseksi kuva Balmerista työhuoneella; tämä miekkonen todella tietää miten työhuoneesta saa parhaan irti :D





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti