sunnuntai 18. elokuuta 2013

Parsonian pojat kaksi viikkoa!

 Parsonian Potemkine 


Parsonian Pushkin


Parsonian Panchenko


 Parsonian Pasternak


Potemkine

Potemkine

Viikkopäivitystä pukkaa; tänään pojat täyttivät kokonaista kaksi viikkoa ja kaikilla pojilla ovat silmät auenneet. Ensimmäisenä silmänsä avasi 16.8 ensimmäisenä syntynytkin poika, Potemkine. Seuraavana päivänä 17.8 veli Pushkin, eli toisena syntynyt poika, avasi silmänsä. Kaksi muuta veljeksistä, Panchenko ja Pasternak, avasivat silmänsä 19.8; Panchenko aamulla ja Pasternak illalla. Toistaiseksi nämä jälkimmäiset ovat vain tyytyneet syömään ja lepäämään - ja johtavatkin painokäyriä! Panchenkolla meni jo kilo rikki tänään (19.8) aamupunnituksessa: 1050g ja Pasternak tulee hyvänä kakkosena perässä 985g:n painollaan. Potemkine ja Pushkin syövät hyvin, mutta ovat alkaneet kävelemään ja liikkuvatkin aika lailla pentulaatikossa, joten kiloja ei pääse kertymään vyötärölle ;) ;) Vitsi - pennut vain kehittyvät eri aikaan, ja painoerot ym. tasoittuvat jonkin ajan kuluttua.

Silmien auettua Potemkine on kovasti alkanut liikkumaan, ja tänään 18.8 näimme ihan selvät ensi-kävelyt. Potemkine mennä viipottaa aika vilkkaastikin jo ympäri pentulaatikkoa, ja koettaa kovasti ottaa kontaktia veljiinsä - jos vaikka saisi jotain toimintaa aikaiseksi! Pushkin on selvästi rauhallisempi liikkeissään vielä, mutta selkeästi huomaa, miten silmien avautuminen vaikuttaa pentujen elämään vilkastuttavasti.

Kun olen itse pentulaatikon vieressä ja katselen pentujen touhuja, niin Potemkine ihan selvästi ottaa voimakkaasti kontaktia, ja lähtee heti tulemaan kohti, ja tänäänkin tuli pariin otteeseen kovalla kiireellä kohti minua ja kättäni, joka oli laatikon sisäpuolella, ja sitten kun Potemkine pääsi luokseni, laittoi se päänsä käsivarteni päälle ja kävi siihen nukkumaan <3 <3 Todella liikuttavaa. Sniiiiif. (Miten raaskin luopua noista kaikista?!?!?)

Edelleenkään pojissa ei juurikaan ole minkäänlaisia eroja huomattavissa. Kasvavat samaa vauhtia, ovat samankokoisia ja aivan yhtä ihania kaikki. Tosin kokonsa puolesta Pushkin on koko ajan ollut siroin; se ei silti tarkoita välttämättä sitä, että Pushkin jäisi pentueen pienimmäksi, vaan erot voivat tasoittua myöhemmin. Tällä hetkellä painokäyriä johtaa Panchenko ja Pasternak tulee tosi hyvänä kakkosena - pojat ovat varsinaisia palleroita. Tein juuri vastikään ystävältäni saamani pentujen painokäyrätaulukon käyrineen ja "käppyröineen", ja jokainen poika kasvaa tismalleen samaa vauhtia ja tasaisesti koko ajan. Ja hurjaa vauhtia! Enimmillään pojat ovat nostaneet painoaan jopa 80g/vrk. Toden totta, Mimillä taitaa tosiaankin olla oikeaa superjuomaa!

Vaikka olenkin sanonut, että minulla ei varsinaista omaa suosikkia näistä pojista olekaan, niin pikku hiljaa huomaan, että taitaa minulla kuitenkin olla ainakin yksi, jolle sydämeni sykkii pari ylimääräistä lyöntiä...mutta enpä paljastakaan sitä vielä. Arvatkaapa huviksenne kuka se on. Mutta en mene lupaamaan, ettenkö muuttaisi vielä mieltäni ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti