maanantai 10. joulukuuta 2012

Junior Voittaja 2012!!!

 

Messari viikonloppu sai sitten varsin huikean päätöksensä sunnuntaina 9.12 - Maisa voitti JV-12 tittelin. Todella hienoa, vitsi että me ollaan ylpeitä tuosta naperosta. Petra esitti Maisan, ja me muu porukka pysyteltiin näköetäisyydellä :) JUN1 JV-12 eli luokkavoitto ja titteli, huikeaa! 

Me vietettiin koko viikonloppu Messarissa, eli olimme Maisan kanssa kehässä jo lauantaina Helsinki Winner:ssä, jossa tulokseski tuli JUN EH JUK4 eli ei mennyt ihan niin hyvin kuin mihin olisi ollut edellytykset, mutta Maisan hermoilu ja pitkä odottelu näkyi väsymyksenä kehässä. Asiaan vaikutti paljon se, että Mimi ei ollut mukana lauantaina. Sunnuntaina kun Mimi oli myös mukana, Maisan meno oli aivan toista luokkaa ja tyttö saavutti Petran hienolla handlauksella sen mitä varovaisesti annoin itseni odottaakin.

Jännä juttu oli eri päivien tuomareiden hyvinkin toisistaan poikkeava maku koirien suhteen - sen näki varsin pian kun katseli päivän tulos- ja arvostelulistaa. Launtaina tuomaroi britti Martin Phillips ja sunnuntaina ruotsalainen Dan Ericsson, jolle olin siis ilmoittanut Mimin ajatellen, että Mimi olisi ehkä enemmän ruotsalaistuomarin makuun...näin ei ollut. Ruotsalaistuomari piti melko kulmikkaista ja kuivista koirista, ja sellainenhan Mimi ei ole. Näin jälkiviisaana olisi sittenkin kannattanut ilmoittaa Mimi tuolle brititituomarille. Tää on tätä, ei näitä voi ennustaa. Mimi esiintyi ihan kivasti (vaikka sitä kuuluisaa terrieri-nergiaa olsisi voinutkin olla enemmän), ja turkkikin oli varmaan parhaimmassa kunnossa ikinä, mutta ilmeisesti alkava valeraskaus verotti jotakin, koska tuomari jäi kaipaamaan juuri sitä "terrieri-energiaa". Mimi ei olekaan nyt juoksuajan jälkeen ollut ihan oma pirtsakka itsensä, mutta päätin silti esittää Mimin kehässä, koska esiintyi ihan reippaasti ja turkkikin on niin kauniissa kunnossa. Ja toisekseen, Mimi on yleisestikin ottaen melko tyyni esiintyjä, semmoinen kauniisti ja siivosti käyttäytyvä, ei mikään höntyilijä, ja sen jotkut tuomarit kokevat ei-terrierimäisenä käytöksenä. Mimin tulos oli siis AVO EH eli siis Erittäin Hyvä. Dan Ericsson Mimistä: "  Feminint huvud och  uttryckt. Bra ögon. Kort i halsen. Branta skuldror. Ganska tung i kroppen. Sträv päls. Borde ha mera terrier energiska i ringen." eli suomeksi jotenkin näin: "Feminiininen pää ja olemus. Lyhyt kaula. Leveät hartiat. Melko raskas runko. Karkea turkki. Olisin kaivannut enemmän terrieri-energiaa kehässä." AVO EH 

Dan Ericsson Maisasta: "Fin tik. Mkt tilltalande huvud och uttryckt. Bra ben och tassar. Utm kropp. Borde ha lite bättre vinklar fram och bak. Sträv päls. Mkt lovande." eli suomeksi: "Hieno narttu. Erittäin puhutteleva pää ja olemus. Hyvät jalat ja tassut. Erinomainen runko. Kulmaukset voisivat olla paremmat sekä edessä että takana. Karkea karva. Erittäin lupaava." JUN ERI JUK1 JV-12  

Ja lopuksi vielä Maisan arvostelu lauantailta; Martin Phillips Maisasta: "Good bone and substance. Lighter head and eye. Very good front assembly. Well bodied for age. Would like stronger quarters on the move." eli suomeksi jotensakin näin: " Hyvä luusto ja kokonaisuus (tarkka suomennos olisi aines??). Kevyempi pää ja vaaleammat silmät??? (tarkoittaisikohan että pitäisi olla kevyempi pää ja vaaleammat silmät??) Erittäin hyvä etuosa. Hyvin kehittynyt ikäänsä nähden. Olisin kaivannut enemmän voimaa/energiaa liikkeisiin." 
JUN EH JUK 4

Oli tosi kivaa taas tavata tuttuja, ja paljon oli kauniita parsoneita näytillä, että sikäli saa olla tuloksiin tosi tyytyväinen! Messuilla oli myös hyviä messutarjouksia; siis koiranruokia ja herkkuja, ja niitä tulikin sitten vähän ostettua. Maisa sai myös tittelin lisäksi tietysti pystin ja kaksi palkintokassia, ruokaa ja herkkuja, joista sitten tietysti jaettiin muillekin :) jaettu ilo kaksinkertainen, tai meidän tapauksessa kolminkertainen ilo! Vaikka kuten kuvastakin näkyy, Maisa oli vähän sitä mieltä, että se kaunis kukka-puruluu kuuluu vain ja ainoastaan hänelle, ja muilla ei siihen ole asiaa. (Mimi kyllä jatkaa yritystä...)
Maisan mielestä tää kukka-puruluu oli ihan paras palkinto ja kauniskin vielä!

Laitetaan nyt vielä yksi ylväs poseeraukuva meidän tuoreesta Junior Voittajasta vuosimallia 2012
Ja loppuun tällainen nätti profiilikuva :) 

Ja tässä vielä pari otosta Mimistä, jolta siis puuttui sitä terrieri-energiaa...ja näkeehän sen kuvistakin :) Mutta silti niin nätti tyttö! Mimin häntä laskee aina, kun vauhti pysähtyy - äidillään Nekulla ihan sama juttu :) Terrieri tietysti näyttäisi paljon ryhdikkäämmältä, jos häntä olisi terhakkaasti pystyssä... Ulkonäyttelyissä Mimin häntä on muuten melkein aina pystyssä ja tyttö on muutenkin paljon terhakkaampi! Mimari ei oikein ole näitä "halli-esiintyjiä". Niin tai näin, Mimi on SULOINEN ja IHANA <3 häntä alhaalla tai ylhäällä ;)

Mimin kuvat: Leena Mäkelä

7 kommenttia:

 1. Paljon onnea suloiselle voittajalle!
  Eipäs olla koskaan nähty noin hianoja puruluita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään, taitaa olla ihan uusinta uutta ;) En ehkä menisi itse ostamaan, mutta kovasti tuntuu olevan mieleen, meinaan sen verran hanakasti Maisuli vahtii voittoaan ;)

   Poista
 2. Kylläpäs Mimi näyttää masentuneelta tossa alakuvassa. :( Määhän ny esiinnyn ihan missä vaan kuhan äipällä on tarpeeks herkkuja mukana, mutta kyllä noi ulkonäyttelyt on munkin miälestä paljo kivempia, paitsi jos sataa vettä...

  VastaaPoista
 3. Onnea vielä kerran!
  Meillä oli Rillan kanssa lauantaina vähän sama kuin Mimillä. Ruotsalainen tuomari, joka olisi kaivannut enemmän driveä (arvostelu oli kyllä muutenkin vähän epätyypillinen Rillalle), siitä ERI1. SA:lla olisi tullut titteli. DAMN! Sunnuntaina haettiin sitten vähän erilaista meininkiä kehään ja tällä kertaa tuomari kehui ryhdikkääksi ja terhakkaaksi :D.

  Tuon hännän voi muuten opettaa. Meillä Saralla häntä tippuu myös aina kun vauhti pysähtyy -paitsi näyttelykehässä ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimillä on häntä aika hyvin ylhäällä, jos sitä homma kiinnostaa, ja jos ei kiinnosta niin....ei pysy ylhäällä, ei käskemällä eikä anelemalla :( Mimillä on vähän noita juoksujen jälkeisiä hormooni-hommia päällä, silloin se ei oikein innostu mistään, meillä meni luolakokeetkin penkin alle varmaan aika pitkälle siitä syystä - treenit kun ovat menneet ihan huippu hyvin. No, seuraavaksi karavaani kulkee Turkuun ja Top Dog Show´hun, joten ei muuta kuin uutta putkeen ;)

   Poista
 4. Mahtavaa tytöt, onnittelut menestyksestä isoissa skaboissa!

  VastaaPoista