PENTUESUUNNITELMIA/PENTUJA/PUPPY PLANS/PUPPIES


Lucyn pennut syntyivät 19.9 & 20.9
4 urosta ja 1 narttu 

Kahdelle urospennulle etsin aktiivisia, harrastuksista kiinnostuneita ja mieluummin jo aiempaa kokemusta omaavia, luotettavia ja yhteistyökykyisiä sijoitus- tai yhteisomistajuus perheitä läheltä meitä. 
Pojilla on todella ihanat, iloiset, reippaat luonteet ja he ovat rohkeita ja avoimia, harrastuspotentiaalia omaavia parsonin alkuja. Ei ensimmäisiksi koiriksi eikä pelkästään syliä lämmittämään. Toinen pojista etsii näyttelypainotteista kotia ja pentu on erittäin lupaava; näyttelyharrastajalle tilaisuus.
Soita ja kysy lisää 😊

Niina puh. 0456330950 
kennelparsonian@gmail.com 

Lucy on onnistuneesti astutettu Leolla. Odotamme pentuetta syntyväksi viikon 38 loppupuolella. 


Astutan Lucyn seuraavista juoksuista Leolla. Juoksuja odotellaan touko-kesäkuun aikana. 

Kyseessä on pitkäaikainen unelmani, valioyhdistelmä FI MVA SE MVA Revefotens Leo x FI MVA SE MVA Parsonian Lucille Mulhall. Odotan hyvällä temperamentilla varustettuja, hyvää rotutyyppiä olevia kivankokoisia ja kivaluonteisia pentuja. Kummatkin koirat ovat omia koiriani, jotka asuvat meillä kotona, ja tulevat hienosti toimeen meidän isossa laumassa. 

Molemmat vanhemmat ovat sosiaalisia, avoimia, rohkeita ja energisiä koiria, joilla on myös selkeästi viettejä, kummatkin olen testannut keinoputkilla ja ovat syttyneet riistaan. Sekä Leo että Lucy ovat kumpikin varsin vauhdikkaita menijöitä, mutta ovat tasapainoisia, täyspäisiä kavereita, joille lungisti kotona oleminen ja sohvalla lekottelu ei tuota ongelmia, silloin kun ei tapahdu mitään. Leon ja Lucyn rakkaimmat harrastukset ovat näyttelyt, myyräjahti pelloilla, metsissä jäljestäminen ja juokseminen pyörän vierellä; lenkitän koiriani polkupyörän kanssa. Itse tykkään erittäin paljon kummankin luonteista ja temperamentista, ulkonäöstä puhumattakaan. Molemmat vanhemmat ovat kivankokoisia; Leo on 34cm ja Lucy on 34cm. Molemmilla on todella hyvä karvanlaatu, Leo on broken ja Lucy karkeakarvainen. 

Molemmat vanhemmat ovat olleet terveitä, ja ovat asianmukaisesti silmä- ja polvitarkastettuja terveiksi ja geneettisesti Leo on testattu CLEAR kaikien geenitestien osalta PLL, LOA, SCA, HUU, JBD, DM, AI. 
Lucy on samoin testattu CLEAR kaikkien saatavilla olevien geenitestien puolesta eli on myös PLL LOA SCA HUU JBD DM AI Clear. Tulevan pentue on siis CLEAR kaikkien testattavien perinnöllisten sairauksien osalta. Kummankin polvet, patella 0/0 ja silmät ok; Leolla lievä ppm iris-iris (ei haittaa koiraa mitenkään) ja Lucylla hyvin lievä distiachis eli yksi pieni ylimääräinen ripsi (ei haittaa koiraa mitenkään). 

Kumpikin vanhemmista omaavat hyvän, terveen ruokahalun eikä niillä ole koskaan ollut minkäänlaisia vaivoja tai oirehtimista liittyen ruokaan. Edellytän jalostuskoiriltani myös hyvää ruokahalua ja hyvin toimivaa ruoansulatuselimistöä muun terveyden ohella. Kumpikin tulevista vanhemmista ovat muotovalioita ja menestyneet erittäin hienosti näyttelypuolella, ja ovat myös näyttelykoirina luonteiltaan vailla vertaansa; molemmat ovat myös kahta ulkomaan CACIBia vaille kansainvälisiä muotovalioita . Lähtökohtaisesti etsin tämän yhdistelmän pennuille näyttelyistä ja mahdollisesti muistakin harrastuksista kiinnostuneita aktiivisia koteja, joilla on mielellään jo aiempaa kokemusta tai näyttöä koirien kanssa harrastamisesta; kaikki riippuu totta kai siitä, millaisia pennut sitten aikanaan ovat.

Leolla on jo aiempaa erittäin hyvää jälkeläisnäyttöä; Leolla on yksi poika ja kolme tytärtä Lucyn emän Mimin kanssa, jotka ovat nyt 18kk ikäisiä, ja jotka ovat osoittautuneet niin luonteiltaan, rotutyypiltään, ulkomuodoltaan kuin temperamenteiltaan erinomaisiksi rotunsa edustajiksi. Leon poika Otto ja tytär Freya ovat molemmat EE JMVA, Eestin Junior Muotovalioita. Tytär Freya voitti joulukuussa 2019 myös HeJW-19 eli Junior Voittaja 2019 tittelin. Tyttäret Amelia ja Nellie asuvat kotona vanhempiensa kanssa, ja Amelia on jo varsinainen kehäkettu, ja sillä kuten myös veljellään Otolla, on jo tarvittavat sertit ja Suomen Nord sertit kasassa odottamassa sitä, kun täyttävät 2 vuotta ja voivat lähteä tavoittelemaan valioitumissertejään. Amelia ja Otto saivat sertit kasaan helposti ja ne kumpikin vanhempiensa lailla suorastaan rakastavat näyttelyjuttuja. Amelia on jo syttynyt kivasti ketullekin.
Leon ja Mimin pentuihin voi tutustua niiden omilla sivuilla: Otto on osaomistuksessa toisen kasvattajan kanssa ja löytyy kohdasta Osaomistus ja Sijoituskoirat, Amelialla, Freyalla ja Nelliellä on oma sivunsa täällä. Leon ja Mimin pentueesta pidin siis jokaisen pennuista omistuksessani koska pidin niitä niin hyvinä; ja jokainen niistä on lunastanut paikkansa jatkojalostuksessa ominaisuuksiensa; tyyppinsä, luonteensa, temperamenttinsa ja ulkomuotonsa perusteella, ja se on erinomaista näyttöä urokselta jalostuskoirana eli periyttäjänä. Leon ja Mimin "mukuloista" Ameliaan ja Nellieen pääsee tutustumaan helposti koska ovat omia koiriani kotonani, Otto ja Freyakin asuvat melko lähellä. Alustavasti tulen etsimään luultavasti kahta sijoitus/yhteistyökotia Varsinais-Suomesta mahdollisimman läheltä meitä. Odotan yhteistyökodilta yhteistyökykyä ja innostuneisuutta, kykyä pitää kiinni sovituista asioista sekä aiempaa koirakokemusta. 

Tiedustelut kennelparsonian@gmail.com ja 045 633 0950 Niina

Mimille ja Leolle syntyi 1 poika ja kolme tyttöä 30.9.2018. Mimi delivered four beautiful puppies (1 + 3) 30.9.2018. Sire is Revefotens Leo. 

Alla kuvat Leon ja Mimin pennuista noin 1 - 1,5v iässä: 

 Parsonian Amelia Earhart

 EE JMVA HeJW-19 Parsonian Freya Stark

 EE JMVA Parsonian Otto Sverdrup


Parsonian Nellie Bly


Tiedustelut/ Contact: Niina +358 45 633 0950
niinak69@gmail.com
Tiedustelut mieluiten puhelimitse.

Marlonille ja Maisalle pentue keväälle 2016


Kahdelle tyttöpennulle etsin yhteistyökykyisiä ja reippaita, harrastuksista kiinnostuneita koteja mahdollisimman läheltä eli eteläisimmästä Suomesta.


Maisa synnytti pitkäperjantaina 25.3.2016 iltapäivällä vaivattomasti 6 oikein suloista pentua; 3 urosta ja 3 narttua.


Päivitys 1.3.2016: Maisa on erittäin tukevasti tiineenä ja vuorokausia takana nyt noin 38. Laskettu aika siis Pääsiäisenä.

Päivitys 7.2.2016: Astutus näyttäisi onnistuneen Maisan käytöksen perusteella :) 


Kaikessa lyhykäisyydessään meillä on iloisia uutisia - Maisa on astutettu 25.1.2016 Marlonilla ja odotamme meidän "Dempseylle ja Makepeacelle" pieniä komistuksia ja kaunottaria syntyväksi Pääsiäisenä.


Molemmat vanhemmat ovat kivoja koiria, joista löytyy sekä suurta mielentyyneyttä että vauhtia ja luonnetta. Fiksuja ja järkevästi toimivia koiria kumpikin. Molempien vanhempien kanssa harrastan huviksemme verijälkeä ja ovat kumpikin lahjakkaita nenätyöskentelyssä. Mieliharrastuksia kummallakin myös uinti. 

Marlonin äidillä Mimillä on DNA-passi, ja Mimi on geenitestattu terveeksi CLEAR linssiluksaation PLL, myöhäisiän ataksian LOA sekä virtsatiekivien CAHY osalta. Marlonin isällä Urholla (Miselin Moscow Lights) on samoin DNA-passi, ja Urho on samoin testattu terveeksi CLEAR linssiluksaation PLL, molempien ataksia-muotojen LOA ja SCA sekä virtsatiekivien CAHY osalta. Pentueen emän Maisan vanhemmat on testattu terveeksi CLEAr linssiluksaation PLL ja ataksian LOA osalta. Tulevat pennut eivät siis tule sairastumaan edellämainittuihin perinnöllisiin sairauksiin eivätkä tule olemaan edes niiden kantajia.

Pentueen emä Maisa on myös virallisesti lonkkakuvattu (luustokuvaus) ja lonkat ovat priimat A/A. Emän selkä on samoin kuvattu ja on terve, priima. Molemmat vanhemmat ovat luonnollisesti asianmukaisesti virallisesti silmä- ja polvitarkastettuja ja terveeksi todettuja. Silmät terveet ja polvet 0/0. 


Pentueen sukutaulu:

Molemmat koirat ovat omia koiriamme, ja asuvat siis kanssamme. Tulevien pentujen vanhempiin pääsee siis kätevästi tutustumaan samalla kertaa ja meillä kotona. Pennut syntyvät ja kasvavat meillä kotona tavallisen arjen ja muiden koiriemme keskellä. Meillä on tapana 6-viikosta eteenpäin totuttaa pennut pantaan ja taluttimeen ja ne seuraavat meidän ja muiden koirien mukana pikku lenkeillä ja tottuvat myös autoiluun koska tapanamme on ottaa pentuja usein mukaan ulkoilemaan vaikkapa Mustikkamaalle. Pennut ovat saaneet ennen koteihinsa lähtöään jo aimo annoksen sosiaalistumista osakseen. Pennut luovutetaan asianmukaisesti rekisteröityinä, sirutettuina, madotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina pentupaketin kera 7-8 viikon ikäisinä. Jos olet kiinnostunut reippaasta ja toimeliaasta lenkkikaverista, olet valmis sitoutumaan koiraan noin 15 vuodeksi ja olet perehtynyt parsoniin rotuna, otapa minuun yhteyttä puhelimitse 0456330950 tai sähköpostilla niinak69@gmail.com


Yhdelle pennulle etsin yhteistyökykyistä ja reipasta sijoituskotia eteläisimmästä Suomesta. 

Hymiö smile

Seuraava pentue suunnitteilla Maisalle (Green Perry´s Queen of Hearts) keväällä 2016. Sulhaseksi olen valinnut Maisan elämän Rakkauden meidän oman Marlonin (Parsonian Pushkin).

Yhdistelmä tulee olemaan mielenkiintoinen coktail englantilaisia ja saksalaisia sukuja sekä ruotsalaisia ja norjalaisia koiria. Yhdistelmästä odottaisin kivoja koiria, joilla luonteessa riittänee potkua myös harrastuksiin. Sekä isä että äiti ovat perusluonteiltaan kumpikin rauhallisia ja tyyniä koiria, joilla kuitenkin löytyy tarvittaessa enemmänkin potkua. Molempien vanhempien "se omin juttu" on nenätyöskentely, jossa ovat taitavia. Kumpikin vanhemmista omaa suuren määrän keskittymiskykyä ja tarkkuutta, jota nenätyöskentely vaatii. Maisa ja Marlon eivät kumpikaan ole "höntyilijöitä" vaan niiltä löytyy aimo annos harkintakykyä ja järkevyyttä.


Pennuille etsin reippaita ulkoilua rakastavia (mielellään myös harrastavia) perheitä, jotka ymmärtävät terrieritemperamentin päälle.


Yhdelle pennulle etsin eteläisimmästä Suomesta reipasta ja yhteistyökykyistä sijoituskotia. Jos olet kiinnostunut tietämään lisää, rimpautapa minulle numerooni 045 633 0950!
Kun olet harkitsemassa pennun hankintaa, lue tämä  . Kannattaa vilkaista myös läpi tämä, ja tässä rotukoiran osto-opas..


Mimi synnytti aamuyöstä 10.3.2015 neljä kaunista tyttöä. 
Yhdelle tytölle etsin yhteistyökykyistä ja jonkin verran harrastuksista kiinnostunutta sijoituskotia eteläisimmästä Suomesta.

Koska sijoituskoirat ovat yleensä pentueen parhaita koiria niin ulkomuodoltaan kuin mahdollisesti muiltakin ominaisuuksiltaan, sijoituskodilta edellytän jonkin verran kiinnostusta joitakin harrastuksia kohtaan, jotta koiralle saataisiin hankittua joitain meriittejä. Kasvattaja vie myös koiraa näyttelyihin ja esimerkiksi luolatreeneihin ja mahdollisesti, jos potkua löytyy, niin luolakokeisiin.  Sijoituskoti maksaa koiran normaalin elämän eli ruokinnan, rokotukset, eläinlääkärikäynnit) ja kasvattaja vastaa jalostuskäytöstä aiheutuvista kuluista, kuten  terveystarkastukset ja tiineys/imetysajan lisäruokinta. Sijoitussopimus tehdään Kennelliiton sijoituslomakkeella.Pentusuunnitelma 2015:


Erittäin upea yhdistelmä tulossa!


Mimi on astutettu upealla Enzolla 6.1.2015! Astutus onnistui oikein hyvin :) Pentuja odotetaan syntyväksi maaliskuun alkupuolella, laskettu aika eli 63vrk astutuksesta on 10.3.2015.
Mimillä on ihana temperamentti, se on avoin, aina iloinen ja hyvin sosiaalinen parson. Vauhtia riittää silloin kun sitä tarvitaan mutta Mimi osaa myös rauhoittua helposti. Mimillä on vahva riistavietti ja toimii riistalla. Mimin kanssa harrastetaan näyttelyitä, on aloiteltu luolakoiratoimintaa ja jäljestystä, joissa kaikissa toimii erittäin hyvin. Kotioloissa Mimi on vertaansa vailla oleva ihana kotikoira.

Enzo ei rotua tuntevien ihmisten keskuudessa oikeastaan esittelyjä kaipaa. 9-vuotias (edelleen timmissä kunnossa oleva) upea herra-parson on ehkä maailman menestyksekkäin parson. Enzolla on aivan mahtava luonne eikä ulkonäkökään jätä mitään toivomisen varaan :) Enzo on erittäin hyvin luolilla toimiva JÄRKEVÄ metsästyskoira, jonka kanssa perheen isäntä metsästää aktiivisesti. Enzo ei ole luolatyössä koskaan taittanut partakarvaansakaan! Enzossa arvostan nimenomaan upeaa luonnetta, järkevyyttä, toimivuutta riistalla ja totta kai, maailman kauneinta ulkomuotoa.


Narttupennulle hyvä, kiva ja aktiivinen sijoituskoti hakusessa eteläisimmästä Suomesta. Mahdollisesti myös urospentu sijoitukseen tai osa-omistukseen tai jalostus-optiolla.

Yhteydenotot mieluiten puhelimitse 045 633 0950 :) sähköpostia voi laittaa osoitteeseen niinak69@gmail.com

Enzon kuvat: Heli Kangas ja Anne Salminen
Mimin kuvat: Eija Viitanen ja Kalervo Karlsson


Pentueen isäksi olen valinnut kaksi kertaa Maailman kauneimmaksi valitun Enzon, eli Miselin Maxfactorin POHJ MVA FIN MVA FIN KVA FIN KVA-M SE MVA DK MVA NO MVA EE MVA LV MVA RU MVA EUJV-06 V-06 JV-06 V-07 BALTV-07 V-09 PMV-09 HeW-11 V-11 EEV-07 DKV-09 MV-10 PMV-10 PMV-13 PMVV-13 V-13 VV-13 MV-14 MISELIN MAXFACTOR . Enzo ei parson ihmisten keskuudessa liiemmälti esittelyjä kaipaa; Enska on niittänyt menestystä oikein urakalla niin näyttely kuin käyttöpuolellakin - meriittilista on huimaava. Kaikista titteleistään huolimatta minua on aina viehättänyt Enzossa ihana luonne ja temperamentti sekä tietenkin silmiähivelevän täydellisen kaunis ja tasapainoinen rakenne - minulla onkin ollut tapana aina sanoa, että Enzo on koirana niin lähellä täydellisyyttä kuin se ikinä on mahdollista. Tästä syystä olen aina unelmoinut voivani yhdistää nämä kaksi kaunisrakenteista ja luonteiltaan todella ihanaa koiraa, ja kiitos Enzon emännän Annen ja kasvattajan Jaanan, se on minulle nyt mahdollista.

Yhdistelmä jatkaa jotakuinkin samoilla linjoilla kuin ensimmäinenkin; Enzo on ensimmäisen pentueen isän, Urhon ( C.I.B Miselin Moscow Lights) puoliveli emän puolelta. Kummallakin vanhemmalla on aivan ihana luonne, ja ne ovat toimivia harrastuskoiria, joilla on harkintakykyä ja järkevyyttä. Pennuista odotan ihanilla luonteilla varustettuja, kaunisrakenteisia, toimivia harrastuskoiria niin käyttöön kuin näyttöön. Enzo on periyttänyt jopa sileää turkkia, joten kaikki pennut eivät tällä kertaa välttämättä ole karkeakarvaisia :)

Enzosta lisää omalla sivullaan: http://www.meu-amors.com/4

Tulevan pentueen sukutaulu jalostustietokannassa: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI60051/10&ReknoI=ER46556/05

Molemmat vanhemmat ovat terveiksi silmä- ja polvitestattuja eivätkä kanna perimässään primääriselle linssiluksaatiolle PLL(Primary Lens Luxation) tai myöhäis-iän ataksialle LOA (Late Onset ataxia) altistavia geenejä; kummankin PLL- ja LOA-satus on siis clear. Enzo on lisäksi testattu varhaisiän ataksian SCA (Spinocerebellar Ataxia) osalta cleariksi.
Pennut eivät siis tule sairastumaan nähin perinnöllisiin sairauksiin eivätkä voi kantaa geenejä siis edes perimässään koska kummankin vanhemman status on on clear eli puhdas.

Mimille olen lisäksi teettänyt DNA-profiilin, jonka mukaan Mimin terveysindeksi (Genetic Health Index) on huippuhyvä 114 ja Mimi on perimältään hyvin monimuotoinen. Terveysindeksi= (The Genetic Health Index (GHI) provided by the MyDogDNA PASS describes the relative health level of the dog’s genome in relation to the other tested dogs in the MyDogDNA database, considering both disease test results and measured genetic diversity. 

The dog’s GHI is not stable and is likely to change when the number of tested dogs increases. The average dog has a GHI value of 100 - the healthier the dog, the higher the index. For instance, severe inherited diseases as well as low genetic diversity would lower the index.  


Kuvia Annesta ja Enzosta

PMV-10 (kuvat: Heli Kangas)Terri-Eri
kuva: Toni Lundkuva: Anne SalminenJa lopuksi Enzo ja Mimi emäntiensä kanssa glamour-tunnelmissa :)Pentueen suhteen minulla on odotukset melko korkealla. Odotan tästä yhdistelmästä kaunisrakenteisia, oikein mukavan luonteisia ja suhteellisen riistaviettisiä parson-naperoita. Luultavimmin Enzon ja Mimin jälkikasvu tullee olemaan väritykseltään tricoloreja. Pennut myyn ainoastaan aiempaa koirakokemusta omaaviin, aktiivisiin ja harrastaviin perheisiin.Narttupennulle etsin luotettavaa ja yhteistyökykyistä sijoituskotia eteläisimmästä Suomesta.Annan mielelläni lisätietoja puhelimitse tai ota yhteyttä sähköpostilla niinak69@gmail.com. Jos haluat tietää enemmän pentuesuunnitelmista tai haluat varata pentua, soita minulle 045-633 0950 ja kerro itsestäsi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti