Kennel PARSONIAN

Kasvatan pienimuotoisesti parsonrussellinterrierejä kennelnimellä Parsonian. Minulla on ollut parsoneita vuodesta 1996. Perheeseemme kuuluvat minun ja mieheni lisäksi kahdeksan parsonia.

Asumme Varsinais-Suomessa Loimaalla ja Ahvenanmaalla saaressa. Omat koiramme ovat ennen kaikkea ehdottomasti rakastettuja perheenjäseniä, jotka ovat tiiviisti mukana kaikessa mitä teemme. Harrastamme koiriemme kanssa näyttelyitä, mejää/jäljestystä ja juoksutan koiriamme polkupyörän kanssa. Kesäisin uinti ja vesinouto on päivittäistä puuhaa. Käytän myös kaikkia koiriamme  ja jalostuskoirani luolatreeneissä ja testaan niiden viettisyyttä. Kokeissa käydään toimivuuden mukaan. Olen Kennelliiton jäsen, SuKoKan (Suomen Koirankasvattajat ry) ja Parsonrussellinterrierit ry:n jäsen.

Kasvattajakurssin kävin syksyllä 2012, koska pitkäaikainen ajatukseni ja haaveeni oman kasvatustyön aloittamisesta varmistui mielessäni Mimin myötä; Mimi on osoittautunut kaikilta ominaisuuksiltaan aivan napakympiksi, eikä vähiten hurjan hienon luonteensa ja vahvan hermorakenteensa vuoksi. Ajatus Mimistä kasvatustyöni kulmakivenä sai minut lopulta aloittamaan oman kasvatustyön. Mimi on juuri sellainen parson kuin parsonin kuuluu olla - avoin, sosiaalinen, rohkea, vahvahermoinen ja rakenteeltaan sopiva toimimaan alkuperäisessä käyttötarkoituksessa.

Parsonian- kasvattajanimi on hyväksytty heinäkuussa 2013. Ensimmäinen Parsonian pentue syntyi Mimille elokuussa 2013 Ahvenanmaalla. Kasvatan pienimuotoisesti eli pentueita tulee harvakseltaan, pentue vuoden, parin välein joskus harvemminkin. Pyrin satsaamaan laatuun, en määrään.

Kasvatustyössäni painotan erityisesti koirien luonneominaisuuksia ja oikeanlaista rakennetta. Hyvä terveys on itsestään selvyys. Jalostukseen käyttämäni koirat ovat aina asianmukaisesti terveystarkastettuja ja geenitestattuja, ja ne ovat erinomaisia rotunsa edustajia; ulkomuodoltaan ja luonteeltaan rodunomaisia. Jalostusvalintoja pohdin huolella - jokainen pentue tulee olemaan huolellisen harkinnan tulos ja päämääränäni on kasvattaa hyväluonteisia, reippaita, sosiaalisia, rohkeita ja oikeanlaisen rakenteen omaavia parsoneita erilaisiin harrastuksiin.
Jokaisen yhdistelmän tulee olla sellainen, josta haluaisin itse pitää koiran kotonani.

Meillä pennut kasvavat normaalin arkielämän keskellä tottuen ääniin, ihmisiin ja toisiin koiriin ja ystäviemme lapset käyvät sosiaalistamassa pentuja lapsiinkin. Pennut on totutettu normaaleihin hoitotoimenpiteisiin ja käsittelyyn sekä tutustutettu pantaan ja hihnaan. Pennunostajilta edellytän, että he ovat tutustuneet rotuun ja tiedostavat sen historian metsästyskoirana. Myyn pennut vain aktiivisiin, liikunnallisiin, RAKASTAVIIN; ulkoilusta pitäviin reippaisiin perheisiin tai harrastaviin perheisiin, joissa koira on perheenjäsen ja edellytän myös, että koiran kunnolliseen tapakasvatukseen jaksetaan paneutua huolella jo pentuaikana. Parson sopii kuitenkin ihan tavalliseen perheeseen/tavallisille ihmisille, jotka viettävät  aktiivista elämää vaikkapa mökkeillen, harrastusten parissa ja luonnossa liikkumisesta nauttien. Tärkeää on, että ihminen ottaa koiran osaksi elämäänsä, ja tiedostetaan se, että jos käydään päivisin töissä niin iltaisin ei sitten ilman koiraa enää lähdetäkään minnekään.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 8 viikon ikäisinä, useaan kertaan madotettuina, sirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina pentupaketin kera. Toivon, että kasvattieni omistajat veisivät kasvattini ainakin kerran arvioitavaksi näyttelyyn. Lupaudun lähtemään mukaan ja tarvittaessa esittämään koiran näyttelyssä. Minä voin tarvittaessa auttaa ja opastaa myös trimmaamisessa. Kaikkiin muihinkin harrastuksiin (keinoluola, mejä) tulen kannustamaan ja opastamaan kasvattieni omistajia Tulen myös järjestämään säännöllisen epäsäännöllisesti kasvattitapaamisia kivan yhdessäolon merkeissä. Olen kiinnostunut seuraamaan kasvattieni elämää ja kehitystä koko niiden eliniän ajan, ja minulta saa aina tarvittaessa tukea ja apua.

Ota yhteyttä, kerron mielelläni lisää!

Niina Karlsson
Loimaa
puh: 045 633 0950
E-Mail: niinak69@gmail.com
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti