torstai 3. heinäkuuta 2014

Saariston Sirkat

Otsakkeesta varmaan arvaakin että ollaan siirrytty tänne "erämaahan" :)


Kesäkuussa ei "ehtinyt" edes blogia päivittämään, sen verran kiirettä piti.

Alkukuusta oltiin kuvauskeikalla Kajaanissa, ja mukava reissu olikin. Vuokrasimme matka-auton ja koko lauma oli tietysti mukana...ja Maisalla totta kai tärppipäivät osuivat juurikin tuohon reissuun. No, siitä(kin) selvittiin...Marlon vietti muutamana päivänä suurimman osan ajasta häkissä, ja ihan rauhallisena ja tyytyväisenä. Mitään uuttahan tämä leikkaamattomien urosten ja narttujan kanssa elely ei meille ole; varmaan kymmenisen vuotta on eletty niin että kotona on ollut uros ja narttu. Kiima-ajat tarkoittavat yleensä vain sitä, että noin viisi päivää uros ja narttu ovat eristettyinä - sen kummempaa se ei ole. Toki tilannetta helpottaa huomattavasti sekin, että teemme hommia kotosalla, ja koirat ovat siis valvovien silmien alla kaiken aikaa.
Meidän koirulit ovat tottuneita matkustajia, ja ne ovat aina tosi innoissaan reissaamisesta. Ja meidän pojat ne vasta lunkeja ovatkin...Balmer kuorsaa kaikki matkat, ja Marlon tuntuu olevan aivan yhtä lunki reissaaja. Matka-auto oli koirienkin mielestä erittäin jees :)

 Äippä ja poika ottavat rennosti

Päivää ohjaamo.....koska ollaan perillä?

Lämmintäkin oli...Kajaanissa semmoset vaivaiset +30 varjossa varmaankin...ei tullut kylmä ;) Paljon tavattiin ja kuvattiin tosi mukavia ihmisiä ja ihania koiria! Matka meni oikein hyvin ja meillä oli huisin kivaa. Takaisin päin ajellessa poikettiin kaikessa rauhassa Koljonvirralla, jossa käytiin Brofeldtin pappilassa, Mansikkaniemen uimarannalla, Juhani Ahon museossa ja uitiin Koljonvirrassa. Sitten Kuopion kautta (jossa uitiin jälleen, Nuivanniemen uimarannalla) ja Mikkeliin illaksi, jossa utiin Tikkalassa erittäin lämpimässä järvivedessä. 

Juhani ahon museo, Koljonvirta ja Balmer

Kuin postikortista...


Suomen sodan aikainen aitta 1808-1809

Mimi virkistäytyy Koljonvirrassa


Illansuussa saavuttiin Mikkeliin kaverin mökille, ja ohjelmassa oli grillausta ja uintia :) kuinkas muuten! Splashh!

Kyllä se silmä lepää järvi-Suomessakin ;) Tikkala, Mikkeli


 

Juhannus pideltiin lumisadetta kaupungissa, ja juhannuksen jälkeen lähdettiinkin sitten lopulta Ahvenanmaalle. Ja niin kuin tuntuu olevan nykyään enemmän säntö kuin poikkeus, niin tällä kertaa reissussa Mimillä oli tärppipäivät :D :D ei voinut kuin nauraa.....tunnelma hytissä oli ajoittain kiihkeä, mutta ei ylivoimainen. Loppujen lopuksi Marlon selvisi näistä kaksista peräkkäsisitä juoksuajoista enemmän kuin arvosanalla kiitettävä :) Tässä iloisia tunnelmia laivalta hytistä


 
Marlon on aina iiiiloinen
 
Pojat alapedillä


Tytöt yläpedillä


Ja lopulta lossilla ihan lähellä mökkiä; Marlon rakastaa pitää päätään ikkunasta ulkona ja haistella 


Marlon nauttii vauhdista ja tuulen tuiverruksesta


Ja lopulta päästiin paratiisiimme :) Mimi heti uimaan hyiseen veteen...hrrrr.....mutta kaikesta päätellen kaikki olivat super-onnellisia kun pääsivät taas Ahvenanmaalle....ainakin ilohyppelyistä päätellen. Marlon myös MUISTI syntymäkotinsa!!!!!! Siitä ei ollut epäselvyyttä. Marlon on muuten meidän perheestä ainoa, jolla on se paljonpuhuttu "hembygsrätt" eli kotipaikkaoikeus täällä....koska on syntynyt Ahvenanmaalla ;)viimevuotisten kuoppien tarkastusta

 ...ja uusien tekoa....
  
Täällä on aivan käsittämättömän hienon värisiä lupiineja!!!!
Ilmeet kertonevat kaiken....Marlon funtsailee omalla rannalla
Äiti ja poika - Mimi riekkuu haravan kanssa ja Marlon vetää sitä rauhallisesti perässään.


Täällä kalastetaan aika paljon, ja Marlon oli siitä hommasta melkoisen kiinnostunut. Laitan tähän kuvasarjan Tommista ja Marlonista. Marlon oli Tommin kanssa rensaamassa verkot, irrottamassa kalat verkoista ja mukana perkaamassa :) Iskän poika!Mitäs täällä muuta....uidaan, saunotaan, veneillään, otetaan aurinkoa tai maataan varjossa, katsellaan merta, kaivellaan kuoppia ja juostaan metsässä. Se on sitä koiranelämää se!

2 kommenttia:

  1. On Teillä siellä ihanaa. Mukavia kesäpäiviä koko poppoolle!

    VastaaPoista
  2. Oih, mikä kesäparatiisi! Kyllä koiratkin nauttivat vapaudesta! Mekin siirrytään mökkeilemään loman alkajaisiksi, koirat saavat olla ja mennä mielensä mukaan - parhautta :-) Ihanaa kesää teille!

    VastaaPoista