perjantai 24. huhtikuuta 2020

Ihanaa Kevättä!

Häpeällisen pitkä aika on vierähtänyt edellisestä päivityksestä...
Nykyään se näyttää olevan niin, että sometilien päivitysten jälkeen ei vain enää tule päivitettyä tätä blogia. Nyt päätin korjata tilanteen, koska piti jo päivittää pentusuunnitelma-, tulos- ja vähän muitakin sivuja. JA IHAN TEHDÄ KOLMELLE UUDELLE KOIRALLEMME OMAT SIVUT!

I am ashamed I haven´t been updating our blog for ages!! I share so much on Instagram and Facebook so I just have been lazy...sorry for that. I also noticed that so many of our visitors are actually based in UK and USA so I decided that from now on I will write also in English...if not only in English. 


Kuningatar Maisa ja nuoriso jengi: keskellä uudemmat vahvistukset Amelia ja Nellie. Vasemmalla Lucy ja oikealla Maggie, Maisan tytär. Queen Maisa and the youngsters.

Laumamme on siis kasvanut viime päivityksistä kahdella koiralla; Leon ja Mimin tyttärillä Amelialla ja Nelliellä. Sisko Freya asuu Turussa sijoituksessa kivan nuorenparin kaverina, ja Otto veli asuu Raisiossa kivassa perheessä.

Our pack has nowadays 8 dogs! Wow. It just happened because we couldn´t let Amelia and Nellie go...Amelia is actually like a Gift from the God so no questions asked more. She is probably the most lovely creature on earth as well as her mother Mimi.

Päivitettävää olisi vaikka ja kuinka paljon, mutta en lähde erikseen tässä jokaista juttua käymään läpi. 2019 tavoite oli näyttelypuolella Norjan tuontini Leon valioittaminen Suomeen ja Ruotsiin (Ruotsin sertit saatiin jo 2018 elokuussa). Koko viime kesä käytiin aika tiiviiseen tahtiin näyttelyissä, miltei joka viikonloppu; mukaan tuli kosolti kokemusta, paljon pyttyjä ja ruusukkeita. Leo täytti 2v elokuun 19.pvä ja sen jälkeen lähdimme siis hakemaan sitä viimeistä sertiä. Valioitumis serti napsahti Leolle Eckerö KV:ssa Ahvenanmaalla, jonne teimme syksyisen viikon mökkireissun minä, Leo, Amelia ja Nellie. Tiina Tauloksen alla Leo valioitui komeasti ollen PU1 SERT CACIB ROP ja lopulta vielä sijoituui 7.nneksi ryhmäkehässä kovassa seurassa. Kaiken kruunasi se, että Leon piskuinen tytär Amelia oli isälleen VSP SERTillä, ja kumpikin saivat ehkä uransa hineoimmat arvostelut. Reissu oli kertakaikkiaan ikimuistoinen; aian ei tosiaankaan oma koira valioidu ollen rotunsa paras ja niin että oma tytär on VSP. Mahtava päivä kertakaikkiaan. 

There is soooo much to update since my laziness during last YEARS...lol...
but I just share the most important happenings shortly with you. 
As many of you might know, my nr 1 goal in 2019 was to finish Leo´s Championship and we did it with Style in Eckerö IDS at 28.9.2019 - Leo being BOB with CAC and CACIB and shortlisted 7th in the Group competition. On top of that Leo´s daughter Amelia won bitches being BF1 with CAC and on top of that Amelia was BOS!! What a memorable day really. I was so happy you can´t believe. Or maybe you can :)
My wildest dream and hope for 2019 was Leo´s Championship AND he being BOB and his daughter being BOS. We have a summer cottage in Åland and we also spend lovely week in archipelago enjoying the sea and the amazing nature there.  Eckerön saalis syyskuun lopulta
Eckerö IDS rosettes
Seinäjoki KV 26.10.2019 Mimi PN3 VET ROP


Maalahti RN 3.8.2019 Mimi PN1 SERT VSP VET VSPToinen ikimuitoinen ja elämäni ihanin näyttelypäivä oli Maalahti RN, jossa Mimi veteraaniluokassa sai elämänsä upeimmalla arvostelulla toisen sertinsä ollen hienosti PN1 SERT VSP VET VSP, tuomarina oli tiukkaakin itukempi Marjatta Pylvänäinen-Suorsa, joka sanoi että antaa anteeksi Mimin pikku ylipainon koska Mimi on yksi parhaimmista rotunsa edustajista, jonka hän on nähnyt ja se liikkuu ja esiintyy niin upeasti. Toinen todella hieno päivä Mimille oli Seinäjoki KV ja tuomari kroatialainen Lejla Alic, joka sijoitti Mimin upealla arvostelulla PN3 VET ROP. Voi sitä Mimin riemua ja onnea niistä palkintopytyistä ja ruusukkeista; niitä nuoltiin ja ihailtiin, ne ovat Mimille todella tärkeitä. 

And other extremely memorable day was at Maalahti groupshow at 3.8.2019 when Mimi won her second CAC being also BF1 and BOS and VET BOS in veteran class. Mimi got her all time best critics from a very strict terrier judge. A day to remember. Mimi was so over the moon about her rosettes and everything <3


Tämän ihanan kuvan meistä Annukka Korpijaakko Helsingin Vetcare näyttelyssä 7.9.2019

Hyvinkää RN Mimi VET ROP

Surullinen juttu tapahtui vuoden 2020 alussa, kun Mimin toinen silmä tulehtui ja silmänpaine nousi äkisti. Mimillä diagnosoitiin silmän sisäinen tulehdus, suonikalvon tulehdus, joka oli hyvin ärhäkkä ja hoitovirheen takia se pääsi pahenemaan ennen kuin sai oikeaa hoitoa. Mimin silmää hoidettiin miltei 8 viikkoa, ja silmä paranikin, mutta sitten se lopulta väsyi kaikkeen hoitoon ja tippoihin, oli puolet viikosta hyvä ja toisen puolet tosi huono ja hyvin kipeä, ja päädyimme hoitaneen erikoissilmälääkärin suosituksesta poistamaan kipeän silmän. Leikkaus oli 24.3 ja Mimi toipui siitä hyvin nopeasti ja erittäin hyvin. Ensin pelkäsin itse silmänpoistoleikkausta tosi paljon, olin nähnyt niin paljon hurjia kuvia ja pelotti että menettääkö koirani osan persoonaansa kun toinen sielun peili lähtee pois...Näin jälkikäteen voin sanoa, että leikkaus meni hienosti, toipuminen meni erittäin hienosti ja oli nopeaa, arpi ja leikkausjälki oli alusta asti tosi siisti eikä ollut turvotusta, ei mustelmaa, ei mitään vuotoa; siisti arpi mikä näyttää kuin silmä olisi kiinni. Mimi piristyi todella paljon kun pääsi ikävästä kipeästä silmästä eroon, ja onkin nyt jo täydessä iskussa. Silmä sairastui mitä luultavimmin voimakkaan tylpän iskun seurauksena ja oli siis traumaperäinen. Näiden koirien kanssa voi sattua ja tapahtua. Mimikin pääsi hoitoon heti oireiden ilmaannuttua kesken metsälenkin; se siristi silmäänsä, se turposi ei pitänyt silmää enää auki ja alkoi tärisemään...kipu oli ilmeisesti kauheaa. Silmänsisäiset tulehdukset ovat äärettömän vakavia ja niiden nopea hoito on todella tärkeää. Eli silmien terveyden kanssa ei odotella. Mekään emme odotelleet, mutta silti silmä lopulta menetettiin. Silmän hoito ja kontrollikäynnit eivät myöskään ole ihan halpaa puuhaa; koko Mimin hoito viikonlopun ensiapu ja leikkaus mukaanluettuna tuli maksamaan noin 3200€. Me emme hetkeäkään miettineet, että hoidetaanko vai eikö; totta kai hoidettiin vaikka ison loven teki säästöihin. Pääasia on, että meidän rakastakin rakkaampi Mimi elää ja voi nyt tosi hyvin. Nyt vain toivotaan, että Mimin sairastelu oli tässä. Valitettavasti Mimin kanssa veteraanikehien kiertäminen jäi nyt sitten tähän ellei jossain ole joku yksisilmäisten luokka :) Siitä olen kovin onnellinen, että kiersimme muutamat kivat näyttelyt viime vuonna Mimin kanssa ja koimme ihania ikimuistoisia hetkiä yhdessä. Minä kyllä pääsen kehään muiden kanssa, mutta Mimin ilo ja nautinto näyttelykehässä oli niin rakastettavaa katsottavaa ja koettavaa; Mimi RAKASTI esiintyä , se rakasti näyttelytouhuja. Pitänee ehkä järjestää ystävien kanssa jotkut omat mätsärit että Mimikin pääsee vielä mukaan; hänen elämäänsähän tuo silmän puuttuminen ei vaikuta enää itään ei länteen :) 


A very sad thing happened in the beginning of 2020, in February when Mimi´s left eye got infected and it was severe. So severe that we tried to save the eye for weeks, and the infection was cured, the eye was healthy again but in the end the treatments were so harsh and took long time and in the end the eye was too tired and it was painful for Mimi. So with the recommendation from a specialist we decided to remove the eye. The diagnose was panoftalmite due to the trauma. I was very upset at first and very afraid but the operation went well, Mimi recovered fast and is now back on track and as spunky as ever. We love Mimi to the moon and back and we did not hesitate a second knowing this one was going to cost. A lot. Actually several thousands of euros but the only thing you really think is how happy we are having Mimi with us. She is one of a kind - so loving, so social and open - I have never seen someone loving exactly EVERYONE so much. She deserves to be here. The world is a better place with Mimi and she is worth more than her weight of gold.


Mimi 22.4.2020 toivuttuaan silmänpoistosta. Mimin turkki on saanut rehottaa, kun ei ole voinut toista kiusata trimmaamisella sairasloman vuoksi. Katsotaan saako turkkia vielä siistiä :D Hän on kovasti sitä vastaan...


Jos joku haluaa tietää tarkemmin Mimin silmänpoistoleikkauksesta tai silmän sisäisistä tulehduksista, voi ottaa yhteyttä minuun; tuli käytyä sellainen 2kk pikakorkeakoulu silmäsairauksiin, ja mielelläni kerron kokemuksistamme, jos joku tarvitsee tietoa ja vertaistukea.


Mimi ja tytär Lucy marraskuussa 2019. Onneksi minulla on paljon kuvia että muistan miltä Mimi rakas näytti molemmilla tähtisilmillään <3


Muuten koko vuosi meni näyttelyrintamalla hyvin; Amelia on jo tosi kokenut kehäkettu yli 20 näyttelyä plus mätsärit päälle kierrettyään, ja Amelialla on tarvittavat sertit ja nord serti kasassa eikä haittaa sinänsä nyt yhtään ettei koronan vuoksi päästäkään tänä vuonna varmaan minnekään. 

Otherwise the year 2019 went quite nice in the show rings. Shows are our hobby nr 1 and we do love it. Little Amelia started her show career well, she has all necessary CAC´s waiting for her to be 2 years old to be able to start the hunt of the last CAC for Championship.
  

Amelia Ahvenanmaalla lokakuun alussa 2019

Lucylla ja Leolla on nyt Suomen CACIBit kasassa, ja kummaltakin puutuu enää 2 ulkomaan CACIBia inttivalioon. Jonnekin reissuun lähdetään sitten aikanaan kun se on mahdollista.


Lucy and Leo are two CACIB´s away from their C.I. B titles. We certainly are working on that when getting rid of this Corona virus. 

Amelian veli Otto, osamistusuros ystäväni Sari Toikkasen kanssa, sai myös nopeasti muutaman sertin kasaan ja myös Otolla on Suomen Nord serti. Kiitos Sarin, joka vei Ottoa Viroon monet kerrat viime kesänä, Otto on nyt EE JMVA eli Eestin juniormuotovalio. Myös sisko Freya, sijoitusnarttuni, oli perheineen mukana Viron reissuilla, ja Fryakin on EE JMVA. Kaiken lisäksi Freyan äippä Justiina esitti Freyan upeasti Junior Voittajaksi Messarissa 7.12 eli Freyan nimen edessä on tittelit EE JMVA HeJW-19 Parsonian Freya Stark. Lämpimät kiitokset vielä tätäkin kautta Sarille ja Oton perheelle ja Freyan perheelle Justiinalle ja 

Teemulle. 

Amelia´s brother Otto my co-own male with my dear friend Sari Toikkanen also managed to get his CAC´s fast and he is also now EE JCH, thank you to Sari´s endless enthusiasm and devotion to our precesious boy. Sister Freya also got her EE JCH title while traveling in Estonia with her parents and with Sari. 
 EE JMVA Parsonian Freya Stark


EE JMVA Parsonian Otto Sverdrup

Kolmas sisko Nellie lähti ensin ystäväni Hanna Rädylle Tammenkolon kenneliin, mutta koska Nellie ei ollut syttynyt ketulle toivotunlaisesti, Nellie palautui minulle kotiin. Nellielle oli kolmekin kotia tarjolla, mutta ihana kiltti Nellie ovat Amelian kanssa erottamattomat ystävät ettemme hennonneet erottaa siskoksia toisistaan enää. Niinpä Nelliekin jäi kotiin.

Nellie came back to us in the middle of August. She was at Tammenkolon kennel with my friend Hanna Räty but did not have such an insticts that she would have preferred and so I took her back home. Nellie is lovely girl with an amazingly good temperament and I adore her type, she is actually my type 100%, so I did not want to let her go. Plus Amelia and Nellie are inseparable and we did not want to separate them.Loving Nellie to bits <3

Leon ja Mimin pikkuiset naperot ovat MUKA jo isoja (ihan pentumaisia :D ) ja ne ovat jo 18kk ikäisiä. Aika menee siivillä!

Alunperin tarkoitukseni oli astuttaa Lucy Leolla jo vuodenvaihteessa, mutta päätin kuitenkin siirtää sen kesään. Eli pitkäaikainen unelmani, jonka vuoksi alunperin hankin Leon Norjasta, on toteutumassa piakkoin. Tästä voi lukea lisää PENTUSUUNNITELMIA sivulta. Turhaa kai sanoakaan, että olen melko innoissani tästä suunnitelmasta. Terveystarkastukset on varattu toukokuun alkuun ja sitten vain jäämme odottelemaan Lucyn seuraavaa juoksuaikaa. 


My plan was to mate my Lucy with Leo in December but I decided to postpone it to summer - so my long time dream, my litter plan nr1 is going to happen from the Lucy´s next heat in May-June. You van read more at PUPPYPLANS. Health checks are due to the beginning of May and then we just wait Miss Lucy´s timetable. I must say that I just LOVE their type, stamina and temperaments and I am expecting a great litter.

 Leo ja Lucy 


Muutamia kuvia näyttelyistä, pieni kuvakimara kevvän ja kesän turneista. Hauskaa oli ja nautittiin koko rahan edestä :D Tarkemmin jokaisen koiran tuloksia pääsee näkemään Jalostustietojärjestelmästä ja täältä blogista RESULTS sivulta.
Some photos from the shows during the sprong and summer 2019 
below and more about results can be seen in RESULTS.
Something worth mentioning is that we got nice placements in Show Parson of 2019 competion:


VUODEN NÄYTTELYPARSON 2019


1. u. Karvahaalarin Freddy Krueger, om. Anni Leivo, 157p.
2. n. Karvahaalarin Maxine, om. Anni Leivo, 145p.
3. u. Mindhunter Master of Puppets, om. Saana Tuomi, 123p.
4. n. Cavalli The Full Force Lara, om. Kenneth Rodsrud ja Anni Leivo, 114p.
5. u. Junior Top Russell, om. Nora Vilva, 107p.
6. u. Revefotens Leo, om. Niina Karlsson, 92p.
n. Beleriad Ur The One, om. Anita ja Heikki Liukas, 92p.
7. u. Miselin Marked Swarovski, om. Jaana Kurvinen ja Jaana Hämäläinen, 90p.
8. n. Mindhunter Xyliana, om. Tiina Hellstén, 88p.
9. n. Wild Dancer’s Midnight Rose, om. Hilkka Suanto, 85p.
10. u. Parsonian Otto Sverdrup, om. Niina Karlsson & Sari Toikkanen, 66p.
11. n. Scotstyles Let the Love Flow, om. Jenni Hoviseppä, 63p.
n. Watercreek’s Adamantem Princeps, om. Sanna Tiikkainen, 63p.
12. n. Karvahaalarin Time for Miracles, om. Anni Leivo, 57p.
13. n. Precious Pearl Ice and Fire, om. Kirsi Mäntynen, 52p.
14. u. Precious Pearl Gladiator, om. Kirsi Mäntynen, 47p.
15. u. Pitmywits Shine in the Dark, om. Miia Virtanen, 46p.
16. n. Precious Pearl Iron Maiden, om. Leena Lännenpää, 43p.
17. u. Watercreek’s Adamantem Cor Meum, om. Sanna Tiikkainen ja Pia Kauppinen, 36p.
18. n. Norparson Elite to Precious Pearl, om. Kirsi Mäntyne, 34p.
19. u. Scotstyles Sandstorm, om. Annukka Korpijaakko, 25p

 Leo was placed #6 and his son Otto #10

Junior Show Parson of 2019:
All three siblings, Leo´s son and daughters were placed #5 #8 and #9. 


VUODEN NÄYTTELYJUNIORIPARSON 2019


1. n. Karvahaalarin Time For Miracles, om. Anni Leivo, 136p.
2. u. Junior Top Russell, om. Nora Vilva, 133p.
3. n. Mindhunter Xyliana, om. Tiina Hellstén, 100p.
4. u. Parkpoint Peach Mojito, om. Anni Leivo, Merru Ylitepsa ja Kenneth Rodsrud, 99p.
5. u. Parsonian Otto Sverdrup, om. Niina Karlsson ja Sari Toikkanen, 90p.
6. n. Wizardling’s Dream Come True, om. Tiina Raatikainen ja Riina Kehämaa, 78p.
7. u. Wizardling’s White Dream, om. Iina Salmela, 76p.
8. n. Parsonian Freya Stark, om. Niina Karlsson, 71p.
9. n. Parsonian Amelia Earhart, om. Niina Karlsson, 66p.
10. u. Wizardling’s Dream Catcher, om. Henna Kortetjärvi, 50p.
11. u. Scream Cracker’s Stuart Little, om. Jaana Ojaranta, 40p.


Lucy Terri-Erissä 24.8.2019 kuva: Alina Sillanpää

 Leo Riihimäellä 1.9.2019

Amelia Riihimäki Nord 31.8.2019 PN1 SERT NORD SERT VSP


 Otto ja Sari Helsinki Vetcare näyttely 7.9.2019
My friend Sari, ottoś co-owner with Otto at Helsinki Vetcare show 7.8.2019. Otto winning BOB CAC and NORD CAC with style which is his trademark. Otto LOVEs showing and he do deliver - each time. They both are pure joy to watch in the ring. Much love <3

Our well deserved bubbling after great day

 EE JMVA HeJW-19 Parsonian Freya Stark


 Minä ja Leo Terri-Erissä 24.8.2019
kuva: Alina Sillanpää


Minä ja Lucy Jyväskylässä marraskuussa 2019
kuva: Tiia Laitinen

 Tuomarinkartanossa kesäkuussa Ladies Summer Show 9.6.2019 pentunäyttelyssä. Otto oli ROP ja RYP2 ja Freya VSP. Amelia sai KP:n. Aivan mahtavan ihana päivä ihanassa seurassa <3

Aika hurjaa!! Otto otti RYP2 sijoituksen 

Kaikki alkoi tästä tämän penturyhmän kanssa: 

 Tästä alkoi Leon ja Mimin pentujen näyttelyura: ja komeasti alkoikin. Otto oli ROP KP, Amelia VSP KP, Freya 2.KP ja Nellie 3. Parsonian oli ROP Kasvattaja ja BIS4 kasvattaja ja vielä Otto ja Amelia olivat BIS2 pari!!!! Mikä upea päivä. Ja meillä oli niin älyttömän hauskaa!!

This is how everything started with these 4 youngsters in April 2019. Otto being BOB and Freay being BOS with HP, Amelia got HP and Nellie was 3rd. Parsonian kennel was BIS4 Breeder in Breder´s class and on top Amelia and Otto were BIS2 Pair in Couple Competion!! What a great day! And we did have so fun together. Great day to remember.

Amelia Vappu Puppy 27.4.2019 Tuulos VSP KP Parikilpailun BIS2 pariAmelia nappasi upeasti Parsoneiden Erikoisnäyttelyn (207 koiraa) narttujen valtavan junnuluokan (27 koiraa!) 2.sijan, mikä oli todella hieno sijoitus. Tuomari oli portugalilainen terrieri spesialisti Luis Gorjao Henriques.

Leo isä sijoittui hienosti avoimen luokan kolmanneksi kovassa seurassa. Luokassa oli 20 urosta.


Amelia was placed 2nd in the huge junior bithches class of 27 bithces at out Parson speciality Show at 2.10.2019. The judge was terrierspecialist Luis Gorjao Henriques from Portugal. 


Amelia poseeraa Lahti rn 1.5.2019 ROP pokaalinsa kanssa


 Amelia kiersi harjoittelemassa muutamiss kevään mätsäreissä hyvällä menestyksellä. 

Amelia also attended some Match show during the Spring and Summer and she was also placed at group rings BOG1 and BOG3. It was great achievent because Match Shows are huge nowadays and there can be over 100 dogs attending. And the quality of the dogs is really good, you really have to compete :)

 Loimaalla ESR Match Show 7.5.2019 RYP3


ATT Match Show 7.8.2019 Turku Pienet Pennut Sin RYP1 (yli 100 koiraa)

Myös Otto ja Freya ovat sijoittuneet komeasti mätsäreissä, joissa on nykyään paljon koiria ja kilpailu on niissäkin kovaa; monesti osanottajia voi olla reilusti yli sata koiraa.

 Freya Salon Petmart Match Showssa hineosti BIS4


Leo Forssan Match Showssa huhtikuussa BIS4

Tässä osa vuoden 2019 saaliista. Oton ja Freyan palkinnot ovat heillä kotonaan.
Year 2019 rosettes. Not bad.

Muuten elämä täällä maaseudun rauhassa soljuu eteenpäin; korona ei täällä peltojen keskellä, vapaaehtoisessa eristyksessä eläville aiheuta juuri mitään muutoksia elämään. Maallemuutosta tulee kuluneeksi pian 2vuotta ja se on ollut elämäni ehkä paras päätös :) Maalla on hyvä olla.


Otherwise we have been happy living in the countryside in the middle of fields. Could not ask or hope for more. I love our life here. Sharing some snaphots from our hoods here:
 Syyskuussa pelloilla Syyskuun ilta-aurinko


 Mimi lenkillä; täällä meillä on leveät tiet ja tilaa. Ihanaa. Nämä kuvat ovat itseasiassa helmikuulta....sydäntalvelta. Täällä oli historiallisen lämmin talvi, ja lunta saatiin muutamina päivinä pari senttiä ja se suli hetimiten pois.  Mimi ja poikansa Marlon lokakuussa 2019 
Tämä on minun ja meidän sielunmaisemaa. Tässä avarassa peltomaisemassa on jotain samaa hyvin rauhoittavaa tunnelmaa kuin saaristossa; horisontti on auki ja näet kaikkiin ilman suuntiin. Se on mahtavaa.

It is something so comforting here, the horizon open and you can see the sun moving from East to West, life is simple and gives you so much. It is great.

Until next time. Ziao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti