lauantai 24. elokuuta 2013

Pojat ensimmäistä kertaa ulkoilemassa


 
Eilen vein pojat ensimmäistä kertaa ulos. Pakkasin kvartetin kuljetusboksiin ja kiikutin ulos pihamaalle lämpimään auringonpaisteeseen. Kaikki nuuhkivat ilmaa innoissaan ja selkeästi uteliaina. Boksin oven avattuani ihka ensimmäisenä ulos yritti kömpiä Panchenko; poika, joka on tähän asti vain nukkunut ja syönyt!    Arkuudesta tai hitaudesta ei ollut tietoakaan, kun pääsi ulos! Heti kun nostin pojat maahan, Panchenko lähti todella reippaasti tutkimaan ympäristöä muiden ollessa hieman hämillään. Aikamoinen ininä kuului välillä, kun poikia taisi hieman pelottaakin - ja oliko se ihme - pentulaatikon turvallisten seinien sisäpuolelta suureen maailmaan. 
Panchenko päikkäreillä

Panchenko ja Potemkine simahtivat kesken kaiken keskelle pihaa aurinkoon, ja olisivat jääneet siihen nukkumaan tyytyväisinä. Lopulta kaikki neljä kömpivät minun jalkojeni suojaan kun istuskelin maassa ja kuvailin poikien edesottamuksia. Kun vein pojat takaisin pentulaatikkoon, kaikki nukahtivat aivan samoin tein - suuri maailma oli niin jännittävä ja väsyttävä.

Vasemmalla Pasternak ja oikealla Pushkin

Potemkine


Päivällä ulkoiltiin vielä toistamiseen, tällä kertaa rannassa. Rannassa oli jopa hyvinkin kuuma, joten pojille piti hakea varjoa. Meren tuoksu ja ruohikko olivat jänskiä juttuja.

Panchenko ihmettelee mualimoo

Pojat vasemmalta: Pasternak, Panchenko ja Pushkin


Panchenko ja Pushkin oikealla


 Pushkin ja hoitotädiksi pyrkivä Maisa, joka oli niin onnessaan päästessään jo näin lähelle pentuja :) Mimi-äiteellä kun oli muuta puuhaa (= kuoppien kaivelua).


Panchenko


Pasternak


PotemkineVälillä joku pojista piipersi aika lujaa ja pitkään, ja Balmer meni pitkäkseen poikien viereen niitä rauhoittaakseen - Balmer on aina hoitanut pentuja todella hyvin, ja vahtii niitä sisällä välimatkan päästä, silloin kun Mimi on ollut pidempään ulkosalla. Balmer on niin hieno uros, että ei voi kuin ihailla ja ihmetellä! Potemkine on hyvin kiinnostunut Balmerista, ja tässäkin tilanteessa pyrki aivan kiinni Balmeriin...mutta meidän Suuren Päällikön raja kulkee juuri siinä, että liian iholle ei ole asiaa - Balmer pitää kaikki järjestyksessä ja kurissa ja nuhteessa; niin pennut kuin kaikki muutkin, ja sillä lailla loistava laumajärjestys on taattu ja kaikki sujuu kuin tanssi, kun laumalla on vahva ja hyvä johtaja = Balmer.Meri-ilma väsyttää: Pushkin
Lopulta kaikki pojat nukahtivat leppeään auringonpaiteeseen väsyneinä jännän päivän edesottamuksista. Sunnuntaina ulkoillaa taas ja totutetaan poikia boksiin ja viedään eka kerran pikaisesti autoonkin, jotta ensimmäinen matka ei tule ihan yllätyksenä - maanantaina iltapäivällä lähdemmekin takaisin Hesaan, jossa pojat pääsevät tutustumaan kaupunkimaiseen elämään. 


2 kommenttia:

  1. Voi että kuinka lutusia ovat kaikki. <3 Onneks ootte niin kaukana, ettei jää taskuun kun tultais kattoon. ;D

    VastaaPoista
  2. Nää teitin pennut on NIIN kauniita ulkoisesti ja ilmeisen ihania luonteeltaankin <3 Kun urosta aikanaan harkitsin, visio oli tällainen karvainen trikki - hiukan erinäköinen poika meille sitten kuitenkin muutti, mutta sitäkin rakkaampi Mara <3

    Balmer on kyllä ihana hoitosetä, hieno lauma teillä kyllä on! Nauttikaahan pennuntuoksusta :-)

    VastaaPoista