maanantai 29. huhtikuuta 2013

Pentue suunnitelmia! Puppy Plans!

Ihanalle Mimille on sovittu treffit tositarkoituksella tämän komistuksen kanssa seuraavista juoksuista, joita odotellaan touko-kesäkuussa. Mimi on vähintään yhtä ihastunut tähän ihanalla temperamentilla varustettuun komistukseen kuin minäkin.
 C.I.B FI MVA  FI KVA-M  EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BALTV-10 MISELIN MOSCOW LIGHTS
"URHO"
kuva: Iiro Koskelainen

SERT, KAMUNKORVEN MARSIPAANI-MIISU
"MIMI"

Urho on 36cm korkea herrasmies, jolla on paljon näyttöä sekä näyttelykehistä että käyttöpuolelta; Urho on metsästysvalio, ja toimii käytännön metsästyskoirana sekä on kansainvälinen muotovalio. Olen valinnut Urhon pentueen isäksi monesta syystä; Urholla on fantastinen luonne ja erittäin hyvä hermorakenne, Urho on kaunisrakenteinen kompaktin kokoinen uros ja Urho on käytännön metsästystyössä hienosti toimiva koira. Tärkeimpänä kaikista ominaisuuksista pidän Urhon mahtavaa luonnetta ja tervettä hermorakennetta. Urho elää kuuden uroksen laumassa ongelmitta ja on aina täydellinen herrasmies. Urho on PLL- ja LOA clear´ksi testattu sekä silmä ja polvitarkastettu terveeksi.

Mimillä on tällä hetkellä näyttelyistä SERT ja Mimi on hyvin riistaviettinen ja toimii erittäin hyvin keinoluolilla. Toukukuun aikana Mimi on ilmoitettu viiteen lut-kokeeseen ja tavoitteena on tulevaisuudessa käyttövalion arvo. Mimi toimii hyvin myös verijäljellä, jota olemme alkaneet harrastamaan. Mimillä on upea luonne ja vahva hermorakenne - Mimi provosoituu oikeastaan vain riistalle. Mimi on luonteeltaan iloinen, helposti innostuva, hyvin sosiaalinen ja lempeä koira, joka tulee kaikkien kanssa toimeen. Mimi on rohkea ja järkevä koira jolla on terve, vahva itsetunto. Mimi on hyvin kulmautunut ja kaunisrakenteinen. Mimi on testattu LOA clear´ksi ja on PLL clear vanhempiensa puolesta (by parentage) sekä on silmä- ja polvitarkastettu terveeksi.


 Painotus kasvatustyössäni tulee olemaan luonne- ja käyttöominaisuuksien puolella, ja tällä upealla yhdistelmällä aloitan kasvatustyöni hyvillä mielin ja ylpeänä. Mimi ja Urho kumpikin edustavat tyypiltään, käyttöominaisuuksiltaan, rakenteiltaan ja luonteiltaan näkemystäni ihanneparsonista. Odotan tulevasta pentueesta upealuonteisia, hyvähermoisia ja riistaviettisiä parsoneja käyttöön ja näyttöön eli hyviä harrastuskoiria. Tulevan pentuen sukutaulu löytyy täältä, kliks: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI60051/10&ReknoI=FI20354/09
Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä! Alustavasti etsin narttupennulle yhteistyökykyistä harrastuksista innostunutta sijoituskotia eteläisimmästä osasta Suomea.

Kennelnimianomukseni on vielä kesken, mutta varmistuu pentujen syntymään mennessä. Seuraavat kolme nimiehdotusta lähtivät seuraavalle kierrokselle: Parsonian tai Parlsson´s tai Kallionkolon. Minulla on pitkä kokemus rodun parissa, meillä on ollut parsoneita jo vuodesta 1996 ja tällä hetkellä kotonamme on kolme parsonia, kaksi narttua ja yksi uros, jotka elävät täydessä sopusoinnussa laumana. Harrastamme koiriemme kanssa aktiivisesti näyttelyitä, keinoluolia ja olemme aloittaneet myös mejää eli verijälkeä, jossa kaikki kolme koiraamme veteraaniamme myöten ovat melkoisen hyviä. Mimi on treenattu lut-kokeisiin, joita onkin tänä keväänä yhteensä viisi - tavoitteena on käyttövalion arvo. Itse emme metsästä, mutta olemme olleet mukana metsästystapahtumissa ja tarkoituksena on, että Mimikin pääsee vielä oikeisiin töihin oikeille luolille. 

Kuvia Urhosta:

 kuva: Katriina Piila

kuva: Toni Lund


Litter expected in the end of the summer 2013:

We are waiting our wonderful Mimi to start her next heat during May/June and she will have a date with this handsome gentleman C.I.B, Fi Ch, Finnish Working Champion (FI KVA-M) Lv, Ee, Lt, Balt Ch, Balt Winner-10 Miselin Moscow Lights, aka "Urho".  Pedigree here: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI20354/09&R=339

Urho is compact in size (36cm) and he is a real hunting dog and also hunting champion! He has also gained excellent results from shows and is International Champion, C.I.B. Urho has good movements. Urho has an amazingly wonderful temperament which was one of the most important reasons why I choosed him to be the stud.

Mimi is well balanced in structure and has a good angulation. She is also moving well. Mimi has a wonderful and sweet temperament and she is open and very social dog. Mimi will be trained to be a hunting dog  and she works well also in tracking. 

I would expect good sized tricolor dogs with rough coats for hobbies.
Both parents are eye and (knee) patella checked CLEAR and LOA and PLL CLEAR.I´m waiting my new kennel name to be official by the end of the summer

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää, onnea matkaan! Ja hauskaa vappua teidän laumalle :)

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä pentusuunnitelmiin! :)

    VastaaPoista