tiistai 21. lokakuuta 2014

Pentusuunnitelmia!

Enzon kuvat: Heli Kangas ja Anne Salminen
Mimin kuvat: Eija Viitanen ja Kalervo Karlsson


Pitkän harkinnan jälkeen olen päättänyt astuttaa Mimin seuraavista juoksuista joulukuussa.
Pentueen isäksi olen valinnut kaksi kertaa Maailman kauneimmaksi valitun Enzon, eli Miselin Maxfactorin POHJ MVA FIN MVA FIN KVA FIN KVA-M SE MVA DK MVA NO MVA EE MVA LV MVA RU MVA EUJV-06 V-06 JV-06 V-07 BALTV-07 V-09 PMV-09 HeW-11 V-11 EEV-07 DKV-09 MV-10 PMV-10 PMV-13 PMVV-13 V-13 VV-13 MV-14 MISELIN MAXFACTOR . Enzo ei parson ihmisten keskuudessa liiemmälti esittelyjä kaipaa; Enska on niittänyt menestystä oikein urakalla niin näyttely kuin käyttöpuolellakin - meriittilista on huimaava. Kaikista titteleistään huolimatta minua on aina viehättänyt Enzossa ihana luonne ja temperamentti sekä tietenkin silmiähivelevän täydellisen kaunis ja tasapainoinen rakenne - minulla onkin ollut tapana aina sanoa, että Enzo on koirana niin lähellä täydellisyyttä kuin se ikinä on mahdollista. Tästä syystä olen aina unelmoinut voivani yhdistää nämä kaksi kaunisrakenteista ja luonteiltaan todella ihanaa koiraa, ja kiitos Enzon emännän Annen ja kasvattajan Jaanan, se on minulle nyt mahdollista.

Yhdistelmä jatkaa jotakuinkin samoilla linjoilla kuin ensimmäinenkin; Enzo on ensimmäisen pentueen isän, Urhon ( C.I.B Miselin Moscow Lights) puoliveli emän puolelta. Kummallakin vanhemmalla on aivan ihana luonne, ja ne ovat toimivia harrastuskoiria, joilla on harkintakykyä ja järkevyyttä. Pennuista odotan ihanilla luonteilla varustettuja, kaunisrakenteisia, toimivia harrastuskoiria niin käyttöön kuin näyttöön. Enzo on periyttänyt jopa sileää turkkia, joten kaikki pennut eivät tällä kertaa välttämättä ole karkeakarvaisia :)

Enzosta lisää omalla sivullaan: http://www.meu-amors.com/4

Tulevan pentueen sukutaulu jalostustietokannassa: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI60051/10&ReknoI=ER46556/05

Molemmat vanhemmat ovat terveiksi silmä- ja polvitestattuja eivätkä kanna perimässään primääriselle linssiluksaatiolle PLL(Primary Lens Luxation) tai myöhäis-iän ataksialle LOA (Late Onset ataxia) altistavia geenejä; kummankin PLL- ja LOA-satus on siis clear. Enzo on lisäksi testattu varhaisiän ataksian SCA (Spinocerebellar Ataxia) osalta cleariksi.
Pennut eivät siis tule sairastumaan nähin perinnöllisiin sairauksiin eivätkä voi kantaa geenejä siis edes perimässään koska kummankin vanhemman status on on clear eli puhdas.

Mimille olen lisäksi teettänyt DNA-profiilin, jonka mukaan Mimin terveysindeksi (Genetic Health Index) on huippuhyvä 114 ja Mimi on perimältään hyvin monimuotoinen. Terveysindeksi= (The Genetic Health Index (GHI) provided by the MyDogDNA PASS describes the relative health level of the dog’s genome in relation to the other tested dogs in the MyDogDNA database, considering both disease test results and measured genetic diversity. 

The dog’s GHI is not stable and is likely to change when the number of tested dogs increases. The average dog has a GHI value of 100 - the healthier the dog, the higher the index. For instance, severe inherited diseases as well as low genetic diversity would lower the index.  


Kuvia Annesta ja Enzosta

PMV-10 (kuvat: Heli Kangas)Terri-Eri
kuva: Toni Lundkuva: Anne SalminenJa lopuksi Enzo ja Mimi emäntiensä kanssa glamour-tunnelmissa :)Pentueen suhteen minulla on odotukset melko korkealla. Odotan tästä yhdistelmästä kaunisrakenteisia, oikein mukavan luonteisia ja suhteellisen riistaviettisiä parson-naperoita. Luultavimmin Enzon ja Mimin jälkikasvu tullee olemaan väritykseltään tricoloreja. Pennut myyn ainoastaan aktiivisiin (ja harrastaviin) perheisiin ja mielellään aiempaa koirakokemuksta omaaville. Narttupennulle etsin luotettavaa ja yhteistyökykyistä sijoituskotia eteläisimmästä Suomesta.

Annan mielelläni lisätietoja puhelimitse tai ota yhteyttä sähköpostilla niinak69@gmail.com. Jos haluat tietää enemmän pentuesuunnitelmista tai haluat varata pentua, soita minulle 045-633 0950 ja kerro itsestäsi.

1 kommentti: