tiistai 4. lokakuuta 2016

Parsonian Fannie Sperry Steel on vuoden 2016 Erikoisnäyttelyn Voittaja! Parsonian Fannie Sperry Steel won BOB and BEST IN SHOW in Parson Russellterrier Speciality Show! Parson russellinterrierien Erikoisnäyttely 2.10.2016
 ROP ja BIS Parsonian Fannie Sperry Steel ja VSP Maitomiehen Mr Bean.
Erikoisnäyttelyyn oli ilmoitettu huimat 244 parsonia, joten tämän kisan voitto oli aika iso juttu.
Parsonian Fannie Sperry Steel won BOB and BEST IN SHOW in Parson Russellterrier Speciality Show over total entry of 244 in the breed. Thank you so much judge Geoff Burnhill, GB!


Enpä aavistanut Sunnuntai-aamuna 2.10 Lohjalle Parsonien Erikoisnäyttelyyn ajellessani, että lähden sieltä kotiin Vuoden 2016 Erkkarin ROP-koiran sekä narttupentujen Voittajan (VSP) kasvattajana!

 Kuva: Nora Vilva

Huh huh, olihan päivä. Minulla oli mukanani Lucy ja Penny ja matkassa mukana myös Pennyn emäntä Marianne. Lucy oli ilmoitettu Nuorten luokkaan ja Penny pikku pentuihin 5-7kk.

Jänskäsin sitä, että pystyisinkö itse esittämään sekä Lucyn nuorten luokassa, että Pennyn pikku-narttupennuissa, koska kehät saattaisivat mennä päällekkäin. Lucyn ja Fannien kehä alkoi ensin, ja sovimme että Pennyn emäntä Marianne uskaltautuisi tarvittaessa itse Pennyn kanssa kehään. Lucy esiintyi, liikkui ja poseerasi mallikkaasti, mutta kun tuli aika seistä arvostelupöydällä, Lucy jostain aivan käsittämättömästä syystä päätti, ettei hän haluakaan olla pöydällä tönöttämässä, ja hyppäsi pois pöydältä pariin otteeseen. Tuomari antoi Lucylle EH:n eli Erittäin Hyvä laatuarvosanan, mikä sinänsä on ihan hieno arvosana.

No kiitos tämän, pääsin esittämään Pennyn pentukehään, ja se kyllä kannattikin...nimittäin Penny meni ja VOITTI oman luokkansa 21 pikku narttupennun joukosta, ja pääsi kisaamaan isompien narttujen voittajaa vastaan. Penny voitti senkin kehän ja oli siis Erikoisnäyttelyn Paras Narttupentu 30 pennun joukosta!

Aika hurjalta tuntui, kun olin juuri Pennyn kanssa voittanut oman kehämme, ja Nora tulee kertomaan minulle, että Fannie oli juuri voittanut oman luokkansa ollen Nuorten Luokan 1. Huisaa! Aika hieno kattaus oli viritteillä. Jännittänyt ei kyllä yhtään. Tiesin, että meillä on hienot koirat kehissä, ja mikä tahansa on mahdollista; myös voitto.

Penny jaksoi pitkät odottelut ja isot kehät todella upeasti; ottaen huomioon että oli DEBYYTTI näyttelyssään eli aivan ihka ekaa kertaa näyttelyssä! Pennyllä on aivan ihastuttava avoin, iloinen, sosiaalinen ja hurjan reipas meininki päällä koko ajan. Marianne ja Antti ovat tehneet hienoa pohjatyötä Pennyn kanssa kontaktien ja sosiaalistamisen suhteen; iso kiitos heille siitä. Jotain kaikkialle poukkoilevaa, rimpuilevaa pikku "apinaa" ei niin vain esitetäkään ison tai pienemmänkään näyttelyn voittoon! Penny esiintyi huikean hienosti ja jaksoi melkein loppuun asti...mutta ROP kehässä sitten väsymys iski liian lujaa, ja esiintyminen herpaantui, ja jäimme toisiksi, eli Pennystä tuli VSP eli Vastakkaisen Sukupuolen Paras. Urospentu (5-7kk) Abysmal Starfish To Pearch Hill pokkasi pentuluokan voiton ollen siis ROP eli Rotunsa Paras pentu. Onnittelut asianosaisille :)

Pennuilla oli tuomarina oli Veli-Pekka Kumpumäki, jolle ISO KIITOS :)

Penny sai tuomarilta aivan huikean upean arvostelun, joka kuului sanasta sanaan näin:" Ihana narttupentu. Täynnä tyyppiä. Erinomaiset mittasuhteet ja tasapaino. Hyvin kaunisilmeinen pää. Hyvät korvat. Vahva kuono. Erittäin hyvä ylälinja, joka pysyy vakaana myös liikkeessä. Erittäin hyvä rintakehän malli. Hyvin kiinnitynyt häntä. Erinomainen karvapeite. Kerrankin yhdensuuntaiset liikkeet ja oikeat attitudi ja draivi päällä. Hyvin lupaava!" PEK1 (5-7kk) KP VSP


Penny got a wonderful critics from the judge Veli-Pekka Kumpumäki:" Lovely bitch puppy. Full of type. Excellent proportions and balance. Very beautiful head and expression. Good ears. Strong muzzle. Very good topline also when moving. Very good chest. Very good tail. Excellent coat. At once parallel movements and right attitude and very good drive. Very promising!"
BOS Puppy HP  

Penny was attending her debute show and she did wonderful! Her drive and attitude was so good all the time and it was a long day. I love her to bits <3 Penny´s family have done good ground work with her.


kuva: Antti MajalaJa Mestari kotonaan lepäämässä. Ilmeestä jo aistiikin, että SuurMestari on sisäistänyt Arvonsa ja Kauneutensa, ja säteilee eleganssiaan ympärilleen. Karismaa, asennetta ja draivia; niitä tällä neidillä on yllin kyllin. Samoin ulkonäköä. Luulenpa, että Pennyllä on edessään lupaava näyttelyura :) Tässä nuoressa neidissä ovat läsnä ne kaikki siihen tarvittavat elementit. Aika sitten näyttää :) Nyt me ruvetaan treenaamaan! Sitä tuomarikin toivoi; joka painotti minulle kahteen kertaan, että varmasti ymmärrän, miten laadukas narttu minulla on käsissäni :)

Kuva: Antti Majala


Olin aika pää onnesta pyörällä, kun Penny oli kruunattu Erikoisnäyttelyn kauneimmaksi narttupennuksi, ja syke oli tuskin ehtinyt tasaantua, kun menin seuraamaan Noraa ja Fannieta PN eli Paras Narttu kehän laidalle. Syke ei sittemmin enää laskenutkaan, koska Fannie voitti nartut, ja se tarkoitti, että Fannie lähti kisaamaan KOKO NÄYTTELYN VOITOSTA parasta urosta vastaan. 
Oli käsittämättömän hienoa seurata, kun Nora ja Fannie kisasivat näyttelyn voitosta. Samaan eleganttiin, vähäeleiseen ja vakuuttavaan tyyliin Nora ja Fannie pokkasivat ROPin eli Rotunsa Paras tittelin, kuin Fannien isä vuotta aiemmin, ja useina vuosina sitä ennen. Sukupolvi on nyt vaihtunut, ja Fannie on Nora omistajanaan ja esittäjänään täyttämässä niitä valtavan isoja ja kuuluisia,  isänsä, huikean Multi Championin, Käyttövalion Miselin Maxfactorin "Enzon" saappaita. Mielessäni ei liikkunut siinä kehän laidalla juuri muuta kuin ajatus, että Enzon ja omistajansa ja handlerinsa Annen, yhden parsonhistorian upeimmista koirakoista, manttelinperijät ovat syntyneet. Niin samaan tyyliin Nora ja Fannie esiintyvät, että uskon, etten ollut ainoa, jolla tämä ajatus oli mielessään.

Nora ja Fannie ovat voittaneet Paras Narttu kehän
Kuva: Nora Vilva

Tätä pentuetta suunnitellessa minulla oli vakaa usko siihen, että voisin saada aikaan jotain hienoa yhdistämällä Enzon ja Mimin (Kamunkorven Marsipaani-Miisu). Pentueeseen syntyi neljä narttupentua; Fannie, Lucy, Jane ja Isla. Kaikilla tytöillä on aivan ihanat luonteet, karaktäärit ja vietit. Olen erittäin kiitollinen Enzon omistajille Anne ja Niko Salmiselle sekä kasvattajalle Jaana Kurviselle, että sain jalostuskäyttöön upean Enzon. Mimin kasvattajalle Eija Viitaselle olen hyvin kiitollinen upealuonteisesta ja riistaviettisestä ihanasta Mimistä, joka on kennelini kantanarttu ja kaiken kasvatustyöni peruskivi.  

Fannie esittelee liikkeitään Paras Narttu-kehässä.
Kuva: Nora Vilva


Nora Vilvalle olen niin kiitollinen, ja ettei sille mitkään sanat tee oikeutta. Ilman häntä tämä menestys ei olisi ollut mahdollista. Hän halusi varata suunnitteilla olevasta pentueesta aikanaan narttupennun, ja sen hänelle varasin oitis. Laitoin hänelle parhaan, ja loppu on parson historiaa. Noran ja Fannien yhteistyötä on mielettömän upeaa ja opettavaista saada seurata aitiopaikalta. Olen hänestä äärettömän ylpeä ja onnellinen.

Fannie on kennelini toisesta pentueesta; Parsonian "Cow Girls"-pentueesta.
Narttupentujen voiton napannut Parsonian Penny Lane on kennelini kolmannesta pentueesta; Parsonian "Beatles" -pentueesta, ja merkittävää Pennyn kohdalla on myös se, että Pennyn isä, Parsonian Pushkin, on kennelini ihan ensimmäisestä, "Russia"-pentueesta, jonka isänä on Enzon puoliveli, Kansainvälinen Muotovalio ja Käyttövalio Miselin Moscow Lights "Urho". Pentueen emänä on Petra Morbinin kasvatti, JV-12 Green Perryś Queen of Hearts, joka vuonna 2012 tuli meille sijoitukseen Petralta. Olen Petralle kiitollinen tästä upeasta nartusta, joka on siis kennelini toinen kantanarttu.

Tästä on hyvä ja hienoa jatkaa. Olen suunnattoman onnellinen, tyytyväinen, kiitollinen ja nöyrä; nöyrä jalostuksen ihmeellisen maailman ja loistavan tiimityön edessä. Kasvatustyö, ja nimenomaan menestyksekäs kasvatustyö, on ennen kaikkea tiimityötä. Minulla on tiimissäni ihania, upeita, innostuneita, rakastettavia ja upeita ihmisiä, joita rakastan, ja jotka rakastavat kasvattejani. Tulevaisuudelta toivon, että osaisin tehdä hyviä jalostusvalintoja, ja että löytäisin yhä uusia, innostuneita ihmisiä Parsonian tiimiin.

I am so grateful to Nora Vilva, Fannie's co-owner and "mom" for the ingredible work and enthousiasm with Fannie. Any words can not express my gratitude and respect for her work <3 Nora and Fannie are a perfect couple, a real Match Made in Heaven. Without Nora this success would not have been possible. So thank you so so much, Dear.

It is good to continue from this on. I am enourmosly happy, content, grateful and humble; especially humble in front of the wonderful and amazing world of breeding and team work. Breeding, especially succesfull breeding, is always the result of a team work. In my team I have wonderful, lovely, gorgeous and enthousiastic people which I love and who love my dogs. For the future I hope that I manage to make good breeding choices and that I could find more enthousiastic and lovely terrier persons to my team.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti