torstai 25. joulukuuta 2014

Maisan vaavit syntyivät 23.12!

Maisan masuasukit ovat maailmassa!!!Maisan synnytys alkoi 22.12 klo 21.50 kun vedet tulivat. Ensimmäinen pentu syntyi kuitenkin vasta 01.03, ja suureksi suruksemme kuolleena. Vitivalkoinen poika oli mitä suurimmalla todennäköisyydellä jäänyt synnytyskanavaan puristuksiin ja kuristunut kuoliaaksi. Ristimme kuolleen pojan Snowflake´ksi ja toivotimme sille vain hellästi hyvää matkaa Sateenkaarisillalle. Snowflake matkasi varmaan Mimin kuolleen tytön Plisetskajan seuraksi <3 <3 Nyt on sitten näilläkin pennuilla ikioma Suojelusenkelinsä siellä jossain <3 Surku juttu, mutta elämää...ei voi mitään.

Toinen poika, tasamaskilla, ja kahdella runkomerkillä (kylki ja alaselkä) syntyi heti ensimmäisen perään klo 01.10. Oikein kaunis ja reipas poika, ja siirtyikin heti reippaasti imemään maitoa.


 Noin vartin tauko, ja suunnilleen 01.25 syntyi taas poika; tan merkit kummallakin puolella päätä, melko paljon Maisan näköinen kaveri. Kaunis ja elinvoimainen poika, joka samoin siirtyi heti maitobaariin. Tommi risti tämän pojan "työnimeksi" Masa koska näyttää niin kovasti Maisalta :)Maisa piti jonkin aikaa taukoa, koska synnytys oli tähän mennessä kestänyt jo reilun kolme tuntia non stop supistuksia, ja alkoi olemaan melkoisen väsynyt. Minä juotin Maisalle ruiskulla hunajavettä, joka antoi Maisalle paljon kaivattua energiaa. Lähempänä kello 02.00 syntyi taas poika, valkoinen jolla vain mustanpuhuva "silmälappu" toisen silmän päällä ja pieni musta piste toisella poskella. Reipas elinvoimainen poika, joka sekin suoraan maitobaariin. 


Sitten näytti siltä että koko homma olisi ollut jo siinä, ja Maisa kävi väsyneenä pitkälleen ja pojat jatkoivat syömistä. Supistukset alkoivat uudelleen jonkin ajan kuluttua, ja 02.30 maailmaan tuli vielä yksi pentu...ja se oli kaivattu tyttö! Ja melkein yksi yhteen kauniin äitinsä kanssa. Maisa oli sen verran väsynyt että minä poistin sikiökalvotja puhdistin tytön, ja Maisa katkaisi napanuoran ja suoritti puhdistuksen loppuun. Elinvoimainen tyttö samoin maitobaariin veljiensä seuraan. 

Niin kaunis pää! Tästä tytöstä tulee Kaunotar!

Loppu hyvin kaikki hyvin. Synnytys oli melkoisen raskas, ja iloa reunusti tietysti surureunus kauniin valkoisen pojan kuoleman vuoksi, mutta sitä tämä voi olla - Luoja antaa ja Luoja ottaa. Se on vain pakko hyväksyä - muuten tätä ei voi tehdä. Pääasia, että Maisa ja kaikki neljä ihanaa pentua selvisivät hienosti ja voivat oikein hyvin. Ensimmäistä pentua lukuunottamatta Maisan synnytys sujui oikein hyvin ja helposti, ja kaikki muut pennut syntyivät täysin ongelmitta ja nopsaan tahtiin.

Tässä koko joukkue tuoreeltaan. Päällimmäsienä kasassa pikku-Elmo,joka on jo maito maistunut :)


Ja voi miten kauniita ja ihania Maisan pupsit ovatkaan!!! Kaikilla on erittäin kauniit päät, ja koko pentue on hyvin tasainen ja pennut samankaltaisia. Pentutiedustelut sitten Petralle kennel Green Perrys´s https://greenperrys.wordpress.com/pentuja/
Petra on päättänyt jo nimiteemankin, ajankohtaan ja valkoiseen Jouluun liittyen aika itsestään selvästi Winter- tai Snow-teema :)

Ja sitten vain kuvia kehiin! Kaikki kuvat on ottanut Kalervo Karlsson (eli tuttavien kesken siippani Tommi :) Hän on siis Tommi Kalervo ristimänimeltään jos ihmettelitte.)

Minä teen aina nämä kuvien käsittelyt, eli heiluttelen sitä taikasauvaa ;) ja lisään vähän jotain ekstraa.
Ja nyt pitää antaa söpöys-varoitus....nämä pupsit ovat ihan älyttömän sulkkuja! Punakehyksiset kuvat ovat Jouluaatto aamulta, ja pennuilla siis ikää niissä noin reilu vuorokausi.Poika 1 "pikku-Elmo"Poika 2 "Masa"Poika 3 "Snow-pirate" (Tommin työnimi pojalle)
Tyttö "pikku-Maisa" Maisa ja "Masa"

Ja tässä kuvia Joulupäivän 25.12 aamulta, ikää siis reilu 2 vuorokautta

"Masa"Äitinsä poika; Maisa ja "Masa"
niin ovat samanoloisia


Maisa ja "Masa" ja vadelmatassut (huomatkaa ihant pikkiriikkiset kynnetkin!)Ja koko pieni perhe: Maisan selän takana tyttö, kuonon edessä "Masa", maitobaarissa oikealla pikku-Elmo ja silmälappupoika.


 Aika ihania pehmeitä paketteja saatiin <3 <3 <3 <3

Maisa on ihan super hyvä äiti, ja hoitaa pentuja pieteetillä. Maisa on erittäin rauhallinen emo ja vaikuttaa tyytyväiseltä :)2 kommenttia:

  1. Oi oi, onnea kovasti pikkuisista! Ihania kaikki <3 Ei kai tässä vaan tule pentukuumetta... :D Suukkoja koko teidän laumalle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Tämähän on se Maisan sijoituspentue Petralle, joten Green Perryjä nämä ovat :) Taitaa olla jo kahdelle kotikin valmiina. Ja kyllä, pentukuume tulee AINA...ja sitten se on jo pahalla mallilla, kun se tulee perheen kaksilahkeiselle ensimmäisenä :D

    Nuo Maisan ja Elmon pennut ovat todella nättejä ja hirmu kivan oloisia pentuja. Tyyniä ja tyytyväisiä pikkuisia. Vaikka taitavathan ne olla kaikki tuossa iässä vielä tyyniä ;) alkaa sitten se meno myöhemmin. Mutta yhteen asiaan olen kyllä kiinnittänyt huomiota....yksi noista pojista yrittää jo nyt ottaa askeleita ja tänäänkin näin kun otti painon jaloilleen ja askelsi muutamaan otteeseen peräkkäin...se on se pikku-Elmo eli isänsä näköinen tyyppi. Huh huh taitaa tulla oikee vauhtihirmu siitä pojasta! Tommi sanoi että näyttää siltä että me saadaan irrotella sitä tyyppiä täällä kattokruunusta kun on viisiviikkoinen :D

    VastaaPoista